Τροχαία με αγριογούρουνα: Οι ηθικοί αυτουργοί

Κοινοποίηση:
GOYROYNIA

Τα τροχαία ατυχήματα με αγριογούρουνα στην Ελλάδα παρουσιάζουν ολοένα και αυξητική τάση. Αρκετές είναι οι συγκρούσεις μεταξύ αυτοκινήτων και αγριόχοιρων που διεξάγονται σε επαρχιακούς -και όχι μόνο- δρόμους της χώρας. Και είμαστε ακόμα στη μέση του καλοκαιριού.

 

Το πρόσφατο θανατηφόρο τροχαίο στο Κιλκίς εξαιτίας αγριογούρουνων που συγκλόνισε το πανελλήνιο αφήνοντας πίσω του 2 νεκρούς άνδρες και τέσσερις τραυματίες, είναι απόρροια της αδιαφορίας και της εγκληματικής αμέλειας των αρμοδίων φορέων επί σειρά ετών. Παρά την ανάδειξη, την επισήμανση και την κατάθεση προτάσεων κατά καιρούς για την αποφυγή τέτοιων δυσάρεστων γεγονότων, οι κυβερνήσεις αποφεύγουν την οδό της «λογικής». Προτιμούν να οδεύουν με τον άκρατο συναισθηματισμό που διακατέχει «ευαίσθητες χορδές» οι οποίες κραυγάζουν για να καλύψουν τις ανεπάρκειές τους, αλλά και ενίοτε να διατηρούν το λόγο ύπαρξής τους ως «αυτόκλητοι προστάτες» των υβριδίων.

Ωστόσο, το να θέλει κανείς να παρουσιάζει οικολογικό συναίσθημα και οικολογική φιλοσοφία θέλοντας να προστατεύσει το εκφυλισμένο είδος του αγριόχοιρου που στην ουσία απειλεί την ατόφια του ύπαρξη, είναι τόσο οξύμωρο όσο και ο γάιδαρος να λέει ότι είναι ίππος.

Μείωση του πληθυσμού άνευ θανάτωσης – Σχήμα οξύμωρο
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση το χειρίζεται, εδώ και χρόνια κάνει λόγο για επιτακτική μείωση του πληθυσμού και την ίδια στιγμή τρομάζει στη λέξη «θανάτωση!». Λες και η μείωση των αγριόχοιρων μπορεί να επιτευχθεί με κάποιο άλλον τρόπο. Τέτοια φαντασιολαγνία ούτε ο ο Στίβεν Σπίλμπεργκ δεν έχει ακόμα εμπνευστεί για μια επιτυχημένη κινηματογραφική του παραγωγή, αφού ένα τέτοιο σενάριο δεν μπορεί να δέσει με τέτοια αντιφατικότητα.

Στο θανατηφόρο τροχαίο του Κιλκίς, όπως και στα προηγούμενα που έχουν συμβεί και οι αμνήμονες βολεύει να ξεχνούν, υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί. Ηθικοί αυτουργοί που από την μία παριστάνουν τους «αισθηματίες» και από την άλλη δεν τους καίγεται καρφί για ό,τι συμβαίνει έξω από το πηγάδι του μικρόκοσμού τους.

Κύρια αιτία του υπερπληθυσμού – Ηθικοί αυτουργοί
Τα κλειστά ώτα σε φωνές αληθείας και λογικής που από καιρό προειδοποιούν, η ανικανότητα των πολιτικάντηδων να διαχειριστούν ένα πρόβλημα που κατά βάση οι ίδιοι δημιούργησαν δια μέσω της επιδοτούμενης βιολογικής κτηνοτροφίας, όπως και η έντεχνη παρακώλυση μιας νόμιμης και αποτελεσματικής διαχείρισης του πληθυσμού του αγριόχοιρου, καθιστά όλους αυτούς ως ηθικούς αυτουργούς στο θάνατο εκείνων που τα τελευταία χρόνια χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους με έναν επιπρόσθετο τρόπο.

Τα μέτρα που προτείνονται ως λύση με πινακίδες, περιφράξεις και μεταφορά δειγμάτων μέσω σύλληψης και απελευθέρωση σε άλλες περιοχές, είναι τόσο ρηχά και αναποτελεσματικά όσο και ο τρόπος σκέψης τους. Μια ματιά στο διεθνή χώρο για αντίστοιχα αναποτελεσματικά μέτρα πείθουν και τον πιο δύσπιστο. Και για να προλάβω ορισμένους, όχι, εμείς ως κυνηγοί δεν ποθούμε να κυνηγήσουμε επιπλέον αγριογούρουνα ούτε παριστάνουμε τους μόνους διαχειριστές. Απλά παρατηρούμε και μέσα από τη γνώση μας προτείνουμε. Μπορεί κάλλιστα να εισακούει κανείς εκείνους τους «ειδικούς» που τη φύση την βιώνουν στο χαρτί και με…αντάλλαγμα.

Ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή θα κυριαρχήσει η λογική έναντι της παράνοιας που έχει ριζώσει σε τούτο τον άμοιρο τόπο. Αν και κάτι τέτοιο φαντάζει ουτοπικό…

kynigesia

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΑΜΟΙΡΑ ΖΩΑ…

  2. Τα αγριογουρουνα φταινε; οχι οι ηλιθιοι που καβαλανε ένα όχημα και πάνε σαν τρελοι;
    Την μια φταίνε οι κολώνες, τα δέντρα,την άλλη οι δρόμοι κτλ.
    Όχι οι ανευθυνότητα φταιει.

  3. το 2002 καποιοι ΒΛΑΜΜΕΝΟΙ είχαν αμολήσει στον Έβρο αυγά φιδιών; φιδακια; πάντως τον Απρίλιο του2002 ο εβρος ήταν κατάμεστος. έμπαιναν κ. στα σπίτια από τα πιο απίθανα σημεία. οι ηλιθιοι οικολόγοι ήταν;;;; ΤΩΡΑ Κ. ΠΈΡΥΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΛΤΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΓΙΑΤΙ. ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΑΥΤΆ ΤΑ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ;;; ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ , ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ο πρόεδρος σε οργάνωση, σύλλογο, φορέα κατά των ναρκωτικων ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΜΠΟΡΊΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΏΝ, ή ΈΧΕΙ ΤΆΧΑ ΜΟΥ ΠΕΡΊΟΠΤΗ ΘΈΣΗ

Comments are closed.