Τρόμος σε πτήση: Boeing της Malaysia Airlines πιάνει φωτιά στον αέρα – Βίντεο

Κοινοποίηση:
Malaysia-airlines

Σε αναγκαστική προσγείωση οδηγήθηκε μια πτήση της Malaysia Airlines από το Χαϊντεραμπάντ της Ινδίας προς την Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουνίου, καθώς ξέσπασε φωτιά.

Ένα βίντεο – σοκ που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και τραβήχτηκε από το εσωτερικό του αεροσκάφους, δείχνει τον κινητήρα του να καίγεται με σπινθήρες να πετούν πίσω του.

Η φωτιά ξέσπασε 15 λεπτά μετά την απογείωση του αεροπλάνου, σύμφωνα με τους The Straits Times.

Το αεροσκάφος Boeing 738 έπρεπε να γυρίσει πίσω και να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο Rajiv Gandhi του Hyderabad.

Σε δήλωση στους The Straits Times, η Malaysia Airlines ανέφερε ότι το αεροσκάφος που επλήγη έφτασε με ασφάλεια στο Χαϊντεραμπάντ χωρίς να έχει αναφερθεί τραυματισμός.

“Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα αποβιβάστηκαν με ασφάλεια. Οι επηρεαζόμενοι επιβάτες θα επανακατανεμηθούν σε άλλες πτήσεις για να συνεχίσουν το ταξίδι τους”, ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Malaysia Airlines.

Αυτή είναι η τελευταία προσθήκη στη μακρά λίστα των ατυχημάτων της Boeing που συνέβησαν φέτος. Κατά τη διάρκεια μιας πτήσης της Alaska Airlines τον Ιανουάριο, μια τάπα πόρτας βγήκε από ένα αεροσκάφος Boeing 737 Max 9 σε υψόμετρο 16.000 ποδιών. Ξεχωριστά, μια πτήση της United Airlines έχασε το ελαστικό της λίγο μετά την απογείωση τον Μάρτιο.

Αρκετοί πληροφοριοδότες της Boeing έχουν επίσης εμφανιστεί, ισχυριζόμενοι σε μαρτυρίες και δηλώσεις ότι η εταιρεία ήταν χαλαρή με τον ποιοτικό έλεγχο. Πιο πρόσφατα, ο Sam Mohawk, επιθεωρητής διασφάλισης ποιότητας της Boeing, ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία έχασε τα ίχνη εκατοντάδων ελαττωματικών ανταλλακτικών 737 και διέταξε το προσωπικό να κρύψει ακατάλληλα αποθηκευμένα εξαρτήματα αεροπλάνου από τους επιθεωρητές της FAA.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Boeing, Ντέιβιντ Καλχούν, υπερασπίστηκε την αεροπορική εταιρεία, λέγοντας στο Καπιτώλιο αυτή την εβδομάδα ότι είναι «περήφανος» για το ιστορικό ασφάλειας της.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: