Τρόμος στην Βρετανία – Σαρώνουν οι περιπτώσεις θρομβώσεων του εμβολίου της AstraZeneca και οι Ελληνικές Αρχές παίζουν κορώνα γράμματα την ζωή των Ελλήνων

Κοινοποίηση:
εμβολιο

Εντύπωση προκάλεσε χθες η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το θάνατο της 63χρονης γυναίκας στο Ίλιον, καθώς δύο μόλις μέρες μετά το θάνατο της και ενώ δεν έχει βγει ακόμη η ιατροδικαστική έκθεση έσπευσε να διαψεύσει πως ο θάνατος της οφείλεται στο εμβόλιο της AstraZeneca.

Μάλιστα ο ΕΟΦ αναφέρει χαρακτηριστικά πως «δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό», ενώ στη συνέχεια κάνει λόγο για «υποκείμενο νόσημα», αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως ο ΕΟΦ έβγαλε ανακοίνωση που δεν βασίζεται σε αποδείξεις και αρκετοί επιστήμονες υποστήριξαν πως θα ήταν καλύτερο να περιμένει ένας επίσημος οργανισμός προτού βγάλει μία ανακοίνωση για ένα τέτοιο θέμα.

«Με βάση τα υπάρχοντα μέχρι στιγμής δεδομένα ο θάνατος δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό, καθώς επισυνέβη επί εδάφους διαπιστωθέντος βαρέος υποκείμενου νοσήματος. Αναμένεται, πλην του πορίσματος και η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση με παθολογοανατομικά ευρήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΕΟΦ.

Την ίδια ώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εντοπιστεί τριάντα περιπτώσεις σπάνιων θρομβώσεων μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca για τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα μεε όσα ανακοίνωσε ο αρμόδιος εποπτικός φορέας χθες Πέμπτη.
Πρόκειται για 25 περισσότερες από αυτές για τις οποίες γινόταν λόγος ως χθες.

Ο οργανισμός φαρμάκων και προϊόντων υγείας (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency, MHRA) έκρινε σκόπιμο να προσθέσει ότι δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως αναφορά για περιστατικά θρομβώσεων μετά τη λήψη του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τον νέο κορωνοϊό.

Σύμφωνα με στελέχη του MHRA, ο οργανισμός συνεχίζει να πιστεύει ότι τα δυνητικά οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca, που η αγγλοσουηδική φαρμακευτική βιομηχανία ανέπτυξε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είναι πολύ μεγαλύτερα από τους δυνητικούς κινδύνους οι λήπτες του να παρουσιάσουν θρομβώσεις.

Ορισμένες χώρες αποφάσισαν να περιορίσουν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, ενώ άλλες ξανάρχισαν τις εκστρατείες ανοσοποίησης που διεξάγουν, καθώς η έρευνα για τα σπάνια – αλλά μερικές φορές πολύ σοβαρά – περιστατικά θρομβώσεων μετά τη λήψη του συνεχίζεται.
Τη 18η Μαρτίου, ο MHRA έκανε λόγο για 5 περιπτώσεις θρόμβωσης στον εγκέφαλο επί συνόλου 11 εκατομμυρίων δόσεων που έχουν χορηγηθεί.

Χθες έκανε λόγο για 22 περιπτώσεις θρόμβωσης στον εγκέφαλο και 8 περιστατικά άλλων θρομβώσεων επί συνόλου 18,1 εκατ. δόσεων του εμβολίου που έχουν χορηγηθεί.

Παραίτηση «βόμβα» στον ΕΟΦ για τους εγκληματικούς χειρισμούς της κυβέρνησης στο εμβόλιο της AstraZeneca!

Tην παραίτηση του από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, η οποία οφείλεται στους εγκληματικούς χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση του εμβολίου της AstraZeneca, υπέβαλε ο καθηγητής Παθολογίας-Ανοσολογίας, Παναγιώτης Γ. Βλαχογιαννόπουλος.

Με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ζήτησε την αντικατάστασή του από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) διότι θεωρεί ότι τα αξιακά του πρότυπα δε συνάδουν με αυτά της Ε.ΦΑ.Ρ.
Ο κ. Βλαχογιανόπουλος τόνισε πως τάσσεται υπέρ των εμβολίων κορωνοϊού και θεωρεί «σπάνια τα περιστατικά θρομβώσεων με το εμβόλιο της A-Z αλλά και με το εμβόλιο της Pfizer»

Εξηγώντας τους λόγους, ανέφερε την έλλειψη θάρρους από πλευράς Επιτροπής να αναδείξει πιθανά προβλήματα των εμβολίων και είχε γνωματεύσει πάντοτε αρνητικά για την συσχέτιση ποικίλλων φαινομένων θρομβώσεων με το εν λόγω εμβόλιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο μετά την εμφάνιση θρομβώσεων που αναφερόταν μέσω κίτρινης κάρτας, η Επιτροπή αναζητούσε όλους τους παραδοσιακούς παράγοντες κινδύνου για θρόμβωση και τους απέδιδε σε αυτούς. Έτσι, αγνοούσε τη χρονική συνάφεια του γεγονότος με τη λήψη του εμβολίου.

«Αν δεν υπήρχαν εμφανείς παραδοσιακοί παράγοντες κινδύνου για θρόμβωση η Επιτροπή συνήθιζε να αναβάλλει μια τελεσίδικη απόφαση με το αιτιολογικό ότι η περίπτωση μελετάται» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: