Τρόφιμα: Πώς θα διατηρήσετε τα τρόφιμά σας χωρίς να σας χαλάσουν;

Κοινοποίηση:
ΤΡΟΦΙΜΑ

Ο τρόπος με τον οποίο αποθηκεύετε τα προϊόντα μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στη μακροζωία του. Είτε πρόκειται για φρούτα είτε για λαχανικά, ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου την επόμενη φορά που θα ετοιμαστείτε να τα ρίξετε στο ψυγείο ή σε ένα μπολ στον πάγκο.

5 Τρόποι για να μη χαλάνε τα φρούτα και τα λαχανικά σας

  • Πώς να αποθηκεύσετε τις μπανάνες. Οι μπανάνες πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου και μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Εάν υπάρχει πλαστική μεμβράνη γύρω από το στέλεχος, αφήστε το για να επιβραδύνετε τη γήρανση. Οι μπανάνες μπορούν να αποβάλλουν το αέριο αιθυλένιο που προκαλεί την ωρίμανση άλλων προϊόντων, γι’ αυτό κρατήστε τα χωριστά από άλλα φρούτα.
  • Πώς να αποθηκεύσετε τα κρεμμύδια και τις πατάτες. Τα κρεμμύδια και οι πατάτες πρέπει και τα δύο να φυλάσσονται σε ξηρό δροσερό μέρος, όπως το ντουλάπι, αλλά θα πρέπει να παραμείνουν χωριστά, καθώς τα κρεμμύδια μπορούν να προκαλέσουν γρηγορότερη καταστροφή άλλων προϊόντων.
  • Πώς να αποθηκεύσετε τα χόρτα στο ψυγείο. Τα πράσινα λαχανικά πρέπει να αναπνέουν, επομένως η διατήρησή τους χαλαρά σε ένα μεγάλο δοχείο μπορεί να αποτρέψει τη δημιουργία υγρασίας και συμπύκνωσης.

  • Προσθέστε νερό για να κόψετε τα λαχανικά. Αν κόψετε τα καρότα και το σέλινο σε μπαστουνάκια, αποθηκεύστε τα σε ένα φλιτζάνι νερό για να διατηρηθούν επιπλέον τραγανά και να μην στεγνώσουν.
  • Φρούτα που δεν χρειάζεται να πλυθούν αμέσως. Πλένετε τα μούρα όσο χρειάζεται όταν είναι έτοιμα για κατανάλωση, αντί να τα ξεπλένετε κατά την αποσυσκευασία. Το ίδιο ισχύει και για τα μήλα, που κάνουν καλύτερα σε κρύες, ήπιες συνθήκες στο ψυγείο.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: