Μπίρες σε ιστορικές παμπ, βόλτες στην αγορά του Portobello με φόντο τα πολύχρωμα κτίρια του Notting Hill, περίπατος στο South Bank πλάι στον Τάμεση, χαλάρωση στα απέραντα πάρκα. Οι εμπειρίες στο Λονδίνο είναι ανεξάντλητες και το afternoon tea είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές. Μια παράδοση που χρονολογείται στον 19ο αιώνα και καθιερώθηκε χάρη στην Αννα, Δούκισσα του Μπέντφορντ, που συνήθιζε να κάνει ένα απογευματινό διάλειμμα για τσάι και ελαφρύ φαγητό, το απογευματινό τσάι σύντομα έγινε αγαπημένη συνήθεια της αγγλικής κοινωνίας της εποχής.
Τα ξενοδοχεία και τα καφέ του Λονδίνου σχεδιάζουν ξεχωριστές εμπειρίες afternoon tea, με έμπνευση πολλές φορές από την τέχνη, τη μόδα και τον κινηματογράφο. Τη γιορτινή περίοδο, το «Rosewood London» προσφέρει το Festive Art Afternoon Tea, Τhe John Booth Collection (από £85), μια συνεργασία ανάμεσα στο ξενοδοχείο και τον πολυδιάστατο καλλιτέχνη Τζον Μπουθ. Ο executive pastry chef Μαρκ Πέρκινς, αφού πέρασε χρόνο στο στούντιο του καλλιτέχνη που φημίζεται για τις εμβληματικές βιτρίνες, τα κεραμικά και τα υφάσματά του, ανέπτυξε τρεις εκλεπτυσμένες γλυκές συνθέσεις σε σχήμα αχλαδιού, vintage στολιδιού και χριστουγεννιάτικου δέντρου που συνοδεύουν τα σάντουιτς με blue cheese, τσάτνεϊ αχλαδιού και καραμελωμένο καρύδι.
Περιζήτητο είναι και το Βridgerton Αfternoon Tea (£85, £95 με κοκτέιλ) του ξενοδοχείου «The Lanesborough», που τιμά τη λαμπερή περίοδο Regency και εμπνέεται από τον τρίτο κύκλο της δημοφιλούς σειράς. Στην αίθουσα με τον θόλο και τον πλούσιο ανάγλυφο διάκοσμο, το τσάι περιλαμβάνει, εκτός από σάντουιτς με αυγό και μαγιονέζα μαύρης τρούφας, και τέσσερα signature γλυκά, όπως το The Social Butterfly, μια πεταλούδα από φιστίκι και μους μανταρινιού με σμαραγδένιο γλάσο και χρυσές λεπτομέρειες αφιερωμένη στην Πενέλοπε Φέδεριγκτον, καθώς και το κοκτέιλ Friends to Lovers, μια αλλιώτικη margarita με τεκίλα αρωματισμένη με καρύδα και το πιο περίτεχνο γαρνίρισμα: ένα φτερό και ένα πέταλο τριαντάφυλλου που επιπλέει αγκαλιάζοντας ένα άνθος πανσέ.
Μια μοναδική εμπειρία τσαγιού προσφέρει το Βreakfast at Audrey’s (£49.5) στο εστιατόριο «Larry’s» στη Νational Portrait Gallery. Τα χειροποίητα γλυκίσματα τιμούν τη διαχρονική κομψότητα της Οντρεϊ Χέπμπορν που ξεκίνησε την καριέρα της σαν χορεύτρια καμπαρέ στο κλαμπ «Ciro’s», πίσω από τη Νational Portrait Gallery. Ενα πορτοφολάκι από μαύρη σοκολάτα και passion fruit παραπέμπει στην ατάκα «$50 for the Powder Room» από τo αξέχαστο «Πρόγευμα στο Τίφανις», ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου από αλμυρή καραμέλα και σοκολάτα κι ένα μακαρόν γεμιστό με πέρλες θυμίζουν την υπέροχη Χόλι Γκολάιτλι.
Ενα φλιτζάνι τσάι δίπλα στο τζάκι του Drawing Room στο εμβληματικό ξενοδοχείο «Brown’s» (από £98), καταφύγιο για προσωπικότητες της λογοτεχνίας όπως οι Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, Αγκάθα Κρίστι, Mαρκ Τουέιν και Γιόζεφ Κόνραντ, είναι μια πολυτελής εμπειρία. Στο «Τhe Londoner» (από £59), εκτός από τις σπάνιες ποικιλίες της Τhe East India Company, όπως το αρωματικό Pedro Orange Pekoe που συλλέγεται από αιωνόβιους θάμνους σε υψόμετρο 1500 μ. στη Σρι Λάνκα, το εορταστικό τσάι περιλαμβάνει σαμπάνια Ruinart, κλασικά σάντουιτς όπως το coronation egg και patisserie σε σχήμα έλκηθρου και στολιδιών. Kαι μετά τις βόλτες στο Marylebone, το «The Parlour», το μπαρ του ξενοδοχείου «The Zetter» (από £45), είναι η πιο ζεστή φωλιά – θυμίζει, άλλωστε, παλιό αγγλικό σπίτι στην εξοχή. Το τσάι σερβίρεται με σάντουιτς ή με ζεστά εδέσματα όπως κις με κατσικίσιο τυρί και blinis με καπνιστό σολομό, καθώς και με κοκτέιλ