Τυφώνας Μίλτον: Προσομοίωση δείχνει τις ασύλληπτες καταστροφές από το πέρασμα της «καταιγίδας τέρας»

Κοινοποίηση:
τυ

Ώρες αγωνίας ζουν οι κάτοικοι της Φλόριντα καθώς αναμένουν σε λίγες ώρες, το βράδυ της Τετάρτης (09.10.2024), τον τυφώνα Μίλτον, που αν χτυπήσει την περιοχή Τάμπα θα είναι η χειρότερη καταιγίδα εδώ και έναν αιώνα- όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Ο τυφώνας Μίλτον βρίσκεται σε απόσταση περίπου 650 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης Τάμπα στη Φλόριντα με ανέμους ταχύτητας 260 χιλιομέτρων, όπως ανακοίνωσε το NHC με έδρα το Μαϊάμι.

Οι αρχές εδώ και μερικά 24ωρα, έχουν προειδοποιήσει όσους ζουν στην πορεία που αναμένεται να σαρώσει ο «τυφώνας τέρας» για τον θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχουν αν παραμείνουν στα σπίτια τους. Ήδη πάντως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης των πόλεων της Φλόριντα, τη μεγαλύτερη εκκένωση που έχει ζήσει η περιοχή, με τους κατοίκους να φεύγουν άρον άρον προς ασφαλέστερα σημεία.

Τι θα συμβεί στις περιοχές που θα σαρώσει ο Μίλτον; Το Weather Channel, δείχνει -σε μια τρομακτική προσομοίωση-, τις συντριπτικές καταστροφές από τις οποίες θα συγκλονιστεί η Φλόριντα μετά την επέλαση του Μίλτον.

Το νερό αναμένεται να ξεπεράσει τα 4,5 μέτρα σε ορισμένες περιοχές, όπως η Τάμπα, όπως αναφέρει η παρουσιάστρια Stephanie Abrams.

«Σε αυτό το επίπεδο οι πρώτοι όροφοι των κατασκευών είναι εντελώς πλημμυρισμένοι και υπάρχουν λίγα μέρη όπου είναι ασφαλή όταν το νερό ανεβαίνει τόσο ψηλά. Θέλουμε όλοι να γνωρίζουν τη ζώνη εκκένωσής τους, να ακούσουν τους τοπικούς αξιωματούχους και να εκκενώσουν όταν τους δοθεί εντολή. Αυτό δεν είναι απλώς ένα ήρεμο νερό – θα έχετε κύματα και ακόμη και λευκούς αφρούς στο κύμα στην ενδοχώρα», αναφέρει η παρουσιάστρια.

Στη συνέχεια, το βίντεο παρουσιάζει πώς θα αναμένεται να είναι η κατάσταση στις περιοχές που θα πληγούν από τον τυφώνα και δείχνει πλημμυρισμένα σπίτια, τροπικούς φοίνικες μέσα στα νερά των πλημμύρων και τους κάδους σκουπιδιών και άλλα αντικείμενα να έχουν παρασυρθεί.

«Αυτό το πράγμα θα σας παρασύρει, ειδικά όταν έχουμε την πρόβλεψη ότι θα μπορούσε να φτάσει τα 4,5 μέτρα», συμπληρώνει ο παρουσιαστής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response