Τυφώνας Μίλτον: Υποβιβάστηκε σε Κατηγορία 2 από… 5

Κοινοποίηση:
ξυηξ

Ο κυκλώνας Μίλτον πλήττει τη δυτική ακτή της Φλόριντα με ισχυρές καταιγίδες καταστρέφοντας σπίτια και προκαλώντας διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς κινείται με ανατολική κατεύθυνση ωστόσο είναι φανερά εξασθενημένος και έχει υποβιβαστεί στην Κατηγορία 2.

Σημειώνεται ότι στην αρχή οι μετεωρολόγοι τον τοποθετούσαν στις προβλέψεις τους στην Κατηγορία 5!

Σίγουρα πρόκειται για ένα ισχυρό καιρικό φαινόμενο αλλά από αυτά στα οποία η Φλόριντα είναι συνηθισμένη.

Άλλο ισχυρό και άλλο ακραίο καιρικό φαινόμενο με δεδομένο την περιοχή και την εποχή.

Στις 23:00 (τοπική ώρα) 06:00 ώρα Ελλάδας η ταχύτητα των ανέμων είχε μειωθεί στα 165 χλμ / ώρα.

Εξακολουθεί να θεωρείται επικίνδυνος αλλά δεν έχει καμία σχέση με τα χαρακτηριστικά «τυφώνα τέρατος», που παρουσίαζαν μετεωρολόγοι και διεθνή ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο, για να στηριχθεί προφανώς το αφήγημα της κλιματικής αλλαγής (που υπάρχει αλλά οφείλεται στον πλανήτη που αλλάζει κλίμα συνεχώς και όχι στις ανθρώπινες δραστηριότητες).

Σπίτια έχουν καταστραφεί και εγκαταστάσεις έχουν χτυπηθεί. Είναι χαρακτηριστικό το γήπεδο μπέιζμπολ των Tampa Bay Rays, έχασε την οροφή του από τους ισχυρούς ανέμους, ενώ είχε μέσα κόσμο.

Οι πρώτες αναφορές για 2 νεκρούς ήρθαν από την κομητεία Σεντ Λούσι.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, χωρίς ρεύμα έχουν μείνει 1,5 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις.

125 οι οικίες που έχουν καταστραφεί πριν να «προσγειωθεί» ο Μίλτον.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Περιφέρειας του Σεντ Λούσι επιβεβαίωσε τους θανάτους στο NBC και ότι πολλοί άλλοι άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε τους πολίτες που βρίσκονται σε περιοχές που απειλούνται από τον τυφώνα Μίλτον να αναζητήσουν επειγόντως ασφαλή καταφύγια.

Στην πραγματικότητα μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει συμβεί τίποτε παραπάνω από όλα όσα συμβαίνουν κάθε φορά που κάποιος τυφώνας επισκέπτεται την Φλόριντα και γενικώς της νοτιοανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ.

Οι τυφώνες είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο που λαμβάνει χώρα στον κόλπο της Καραϊβικής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response