Η μαγειρική είναι μια δημιουργική ασχολία για να περάσουμε ευχάριστα τον χρόνο μας τώρα που μένουμε σπίτι λόγω κορωνοϊού.
Αν σας αρέσει να τρώτε ζεστά αφράτα ψωμιά, μπορείτε με βασικά υλικά που έχουμε όλοι μας στο σπίτι και λίγο κόπο να φτιάξετε σπιτικό ψωμί.
Δείτε τη συνταγή:
Υλικά
- Ένα κιλό αλεύρι
- Ένα φακελάκι μαγιά
- Μια κουταλιά του γλυκού αλάτι 800 γρ. χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και στο κέντρο κάνουμε μια λακούβα, όπου βάζουμε τη μαγιά, το αλάτι και το νερό.
Αφού το ζυμώσουμε, το αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα σε προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία.
Το ψήνουμε για μια ώρα στους 220 βαθμούς και στη συνέχεια χαμηλώνουμε την κουζίνα στους 200 βαθμούς.
Καλή επιτυχία!