ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΧΕΔΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ! ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΚΑΤΑ ΖΩΗΣ, ΡΟΜΠΕΡΤ ΦΙΤΣΟ ΚΑΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ!

Κοινοποίηση:
ΠΟΥΤΙΝ

Η ασφάλεια του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ενισχύεται συνεχώς, ανεξάρτητα από τις απόπειρες δολοφονίας άλλων ηγετών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μετά τις απόπειρες δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, τα μέτρα ασφαλείας για τον Πούτιν έχουν αυξηθεί, σύμφωνα με τον Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ ανέφερε πως, λόγω της διεθνούς έντασης, η προστασία του Πούτιν παραμένει σε υψηλό επίπεδο και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλιστεί η ασφάλειά του.

«Για προφανείς λόγους, η ασφάλεια έχει ήδη ενισχυθεί ανεξάρτητα από τα προαναφερθέντα γεγονότα» είπε ο Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ανάγκη να αυξηθούν τα μέτρα για την προστασία του Πούτιν μετά από απόπειρες κατά της ζωής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο.

«Η προστασία του αρχηγού του κράτους διασφαλίζεται σε κατάλληλο επίπεδο, γίνονται ό,τι είναι απαραίτητο, λαμβάνοντας υπόψη, φυσικά, τη διεθνή κλιμάκωση της έντασης γενικότερα» τόνισε ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου.

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά από πρόσφατες απόπειρες δολοφονίας ηγετών, όπως ο πυροβολισμός του Φίτσο στη Σλοβακία και η επίθεση σε προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ.

Παράλληλα, ο αρχηγός της ουκρανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (GUR), Κίριλ Μπουντάνοφ, ανέφερε ότι υπήρχαν σχέδια δολοφονίας του Πούτιν, γεγονός που σχολιάστηκε έντονα από τη Ρωσία, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για υποστήριξη αυτών των ενεργειών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: