ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟ ΕΣΥ, ΒΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΑΔΩΝΙ – “ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ Γ@Μ@Μ@ΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ” – ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Κοινοποίηση:
nosokomeio

Oι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας καθώς καλούνται υποχρεωτικά να μετακινούνται στη ∆ράμα για να καλύψουν εφημερίες και στο Γενικό Νοσοκομείο ∆ράμας, φτάνοντας στα όρια της εξουθένωσης και της κατάρρευσης!

Είναι ένα ακόμα παράδειγμα της διάλυσης του ΕΣΥ, επί κυβερνήσεων Μητσοτάκη.Τίθενται σε κίνδυνο τόσο οι ασθενείς, όσο φυσικά και η γενικότερη λειτουργία του τμήματος στο ΓΝΣ, το οποίο έτσι κι αλλιώς υπολειτουργεί εξαιτίας των μαζικών παραιτήσεων γιατρών. «∆ιαισθανόμαστε ότι είμαστε
σε ένα δύσκολο σημείο και βάζουμε πλάτη ώστε την επόμενη μέρα να μην πεθάνει ο άλλος συνάδελφος, γιατί άμα ψοφήσει και πεθάνει μετά θα έχω
εγώ να κάνω όλο το μήνα (σ.σ. εφημερίες) … Μεταξύ μας, από το φιλότιμο λειτουργεί το γ@μ@μ@ν@ το νοσοκομείο! ∆εν έχει προσωπικό, είναι μισό
το προσωπικό και καλύπτει και παραπάνω…»

Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα εξέδωσε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Σερρών, περιγράφοντας, μεταξύ άλλων, τη διάλυση της παθολογικής κλινικής: «Παρόλο που η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Σερρών έμεινε με 5 γιατρούς, λειτουργεί τις καθημερινές με 1 γιατρό σε εφημερία, οι Παθολόγοι κάνουν 8 και 9 εφημερίες, το τελευταίο έτος έχουν παραιτηθεί 4 Παθολόγοι, την τελευταία 4ετια έχουν παραιτηθεί 7 Παθολόγοι, η ∆ιοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών και της 4ης ΥΠΕ επιμένουν στην περαιτέρω υποβάθμιση της Παθολογικής Κλινικής και των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας. ∆ίνουν ‘εντέλλεσθε’ σε Παθολόγο για να εφημερεύσει την Παρασκευή στο Νοσοκομείο της ∆ράμας».

Σε ότι αφορά την κινητοποίηση που έγινε, η ΕΝΙΝΣ σημειώνει εξαπολύοντας βέλη κατά της διοίκησης του ΓΝΣ:

«Σε σημερινή (χθεσινή), μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών στη ∆ιοίκηση, απαιτήσαμε να  σταματήσουν σήμερα οι μετακινήσεις γιατρών, γιατί με αυτόν τον τρόπο τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των ασθενών και των ίδιων των γιατρών. Ο ∆ιοικητής του Νοσοκομείου Σερρών, σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος νίπτει τας χείρας του». Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, αναμένεται η Εισαγγελία να καλέσει τον ∆ιοικητή της 4ης ΥΠΕ ∆ημήτρη Τσαλικάκη, ενώ ο Πρόεδρος των ιατρών του ΓΝΣ, Βαγγέλης Παπαμιχάλης, είπε ότι θα καταθέσουν μαζικές παραιτήσεις και θα πάνε στον Εισαγγελέα.

Γενικό νοσοκομείο Χανίων: “Ακόμα μια δοκιμασία η αναστολή λειτουργίας του Πνευμονολογικού”

Ο σύλλογος εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων με ανακοίνωσή του αναφέρεται στο κλείσιμο του Πνευμολογικού -την προσωρινή- σύμφωνα με τη διοίκηση- λέγοντας πως “τα επακόλουθα του κλεισίματος της εν λόγω κλινικής είναι τεράστια τόσο για τους ασθενείς, όσο και για το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό αλλά και για τις δύο Παθολογικές Κλινικές του Νοσοκομείου μας που δουλεύουν με πληρότητα 100%”.

Μάλιστα τονίζει η ανακοίνωση ότι, “απαιτούμε από το Υπουργείο Υγείας, την 7η ΥΠΕ και την Διοίκηση του Νοσοκομείου να δράσουν άμεσα”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού νοσοκομείου Χανίων:

“Όχι στην αναστολή λειτουργίας της Πνευμονολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων

Ακόμα μια δοκιμασία για το Νοσοκομείο μας και την τοπική κοινωνία. Κλείνει (προσωρινά?) η Πνευμονολογική Κλινική λόγω ασθένειας δύο (2) ιατρών της Κλινικής.

Τα επακόλουθα του κλεισίματος της εν λόγω κλινικής είναι τεράστια τόσο για τους ασθενείς, όσο και για το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό αλλά και για τις δύο Παθολογικές Κλινικές του Νοσοκομείου μας που δουλεύουν με πληρότητα 100% και θα επωμιστούν το συνολικό όγκο των ασθενών. Η εμφάνιση ράντζων θα είναι αναπόφευκτη με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς, τους συνοδούς και το προσωπικό.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Υγείας, την 7η ΥΠΕ και την Διοίκηση του Νοσοκομείου να δράσουν άμεσα έτσι ώστε αποφευχθεί το Κλείσιμο της εν λόγω Κλινικής.

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων είναι κάθετα αντίθετος στην σχεδιαζόμενη για τις επόμενες ημέρες μεταφορά των ασθενών στις Παθολογικές Κλινικές του Νοσοκομείου και θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Βραζουν οι γιατροι βραζουν ολοι οι ελληνες και αυριο την κυριακη μην ξεχασετε να δωσετε 35% στον μεγαλο κουλη.

  2. Από φιλότιμο… υποθέτω αρπάζουν φακελάκια και δωράκια φαρμ. εταιρειών, δεν το κάνουν με κακή πρόθεση, από φιλότιμο… βρε παιδί μου. Μ/νόπανα. Από φιλότιμο πηγαίνουν τζάμπα τα ταξιδάκια τους κάθε μήνα με πρόσχημα συνέδρια και μ/λακίες. Ξέρετε πολλούς ιδιώτες (εταιρείες) να δίνουν λεφτά χωρίς λόγο; Εγώ δεν ξέρω ούτε έναν. Ταξίδια, λάπτοπς, λεφτά, δώρα, μπόνους.., διακοπές, οικοσυσκευές και άλλα.

  3. Οι γιατροί αυτοί είναι ήρωες! Κατά τ άλλα να συνεχίζετε να ψηφίζετε το μπουλη Καραμανλή! Ο μπάρμπας του γεννήθηκε στα καπνοχωραφα και δούλεψε για να απολαμβάνει ο ανηψιος τη μαρμελαδιτσα του και το βουτυρακι του και το βασικότερο να κοιμάται ήσυχος με το αίμα τόσων αδικοχαμένων ψυχών στα Τέμπη!

Comments are closed.