ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΝΙΔΙ – ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΕ ΒΟΛΒΗ, ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΚΑΙ ΜΟΛΑΟΥΣ – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΠΟ ΕΜΥ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ – ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΕΜΟΙ 9 ΜΠΟΦΟΡ

Κοινοποίηση:
fotia

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Θέα Βαρυμπόμπης, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έκαιγε ξερά χόρτα και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιές σε Αττική, Αργολίδα, Βόλβη και Μολάους

Αργολίδα: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στην Ερμιονίδα
Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς και στην περιοχή της Ερμιονίδας. Το μέτωπο που είχε αναζωπυρωθεί κατευθυνόταν προς την Αχλαδίτσα και έκαιγε ότι είχε απομείνει απο την χθεσινοβραδινή φωτιά. Επιχειρούν ισχυρές εναέριες δυνάμεις, 2 Canadair κaι 5 ελικόπτερα διαφόρων τύπων.

Νωρίτερα οι κάτοικοι της Δάρδιζας έλαβαν εκ νέου προειδοποιητικό μήνυμα από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 να απομακρυνθούν προς Θερμησία και Πετροθάλασσα Ερμιόνης.

Από το χθεσινό πέρασμά της η φωτιά από το Ηλιόκαστρο μέχρι τη Δάρδιζα, άφησε πίσω της 2.400 στρέμματα καμένα, και ζημιές σε 2 σπίτια, 1 αυτοκίνητο, 1 προαύλιο εκκλησίας και 5 περιβάλλοντες χώρους.

Θεσσαλονίκη: Φωτιά κοντά στον οικισμό Λίμνη στη Βόλβη – Ήχησε το 112
Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (20/6) σε δασική έκταση σε περιοχή της Βόλβης, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά καίει κοντά στον οικισμό Λίμνη και στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Πριν από λίγο, ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων του οικισμού Λίμνη προκειμένου όλοι να είναι σε ετοιμότητα λόγω της φωτιάς.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Ποταμιά Λακωνίας – Νέα εστία στους Μολάους
Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ποταμιά Λακωνίας, όπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ έχει γίνει αίτημα για συνδρομή εναέριων μέσων.

Στην κατάσβεση επιχειρούν 15 οχήματα, 36 πυροσβέστες, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 αεροσκάφη Air Tracktor. Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Νέα εστία φωτιάς ξέσπασε στην περιοχή των Μολάων Λακωνίας, όπου σπεύδουν επίγειες δυνάμεις, ενώ επιχειρούν και εναέρια μέσα.

Φωτιές υπήρξαν νωρίτερα στον Ασπρόσπυργο καθώς και στην περιφέρεια, στη Σπάρτη, στα Καλάβρυτα, στη Λαμία.

Συναγερμός από ΕΜΥ, Μeteo για φωτιές την Παρασκευή – Έρχονται βοριάδες έως 9 μποφόρ

Η αυριανή μέρα, Παρασκευή 20 Ιουνίου, θα είναι η πιο δύσκολη και επικίνδυνη μέρα στην Αττική απο πλευράς καιρικών συνθηκών με τον κίνδυνο φωτιάς να είναι στο ανώτερο δυνατό επίπεδο συναγερμού, κατάσταση 5.

Μάλιστα στον σχετικό Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η Αττική απεικονίζεται με έντονο κόκκινο χρώμα λόγω των ακραίων πυρομετεωρολογικών συνθηκών που θα επικρατούν από αύριο, Παρασκευή 21 Ιουνίου, στην Αττική.

Υψηλές θερμοκρασίες και πανίσχυροι άνεμοι που θα δυναμώνουν όσο περνάει η μέρα αποτελούν τον ιδανικό σύμμαχο για την πρόκληση πυρκαγιάς σε συνδυασμό με το παρατεταμένα άνυδρο έδαφος. Ο ακραίος κίνδυνος για εκδήλωση φωτιάς – κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) αποτελεί το μέγιστο δυνατό καμπανάκι για την προσοχή όλων μας καθώς υπό αυτές τις συνθήκες μια σπίθα εξελίσσεται ταχύτατα σε εστία που δύσκολα περιορίζεται κόντρα στους ανέμους. Oι Αρχές δεν εφησυχάζουν και ζητούν να είμαστε προσεκτικοί σε κάθε μας κίνση καθώς οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εκδήλωση και την γρήγορη εξάπλωση πυρκαγιών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Έχετε παρατηρήσει ότι όποτε λένε κίνδυνος πυρκαγιάς ξεφυτρώνει και μια; ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ…. ΑΠΛΑ ΤΏΡΑ ΦΥΤΡΏΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ

Comments are closed.