ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟ ΕΣΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ – «Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ», ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥ – Ο ΠΑΡΑΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ..

Κοινοποίηση:
νοσοκομειοο

Τραγική υποστελέχωση και σημαντικές ελλείψεις συνθέτουν το σκηνικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο βρίσκεται υπό κατάρρευση εν μέσω της τουριστικής σεζόν, με τους αρμόδιους φορείς στα νησιά να εκφράζουν «κραυγή» αγωνίας. Ένας από τους προορισμούς που «βουλιάζουν» το καλοκαίρι, όμως παραμένει απροετοίμαστος, είναι η Σίφνος.

Ο Γιώργος Γεωργούλης, Δημοτικός Σύμβουλος του νησιού, μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, για τις ελλείψεις στο περιφερειακό ιατρείο. Ειδικότερα, έκανε λόγο για έλλειψη ελικοπτέρου με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στις αεροκομιδές των ασθενών από το νησί.

«Δυστυχώς έχουμε μείνει με ένα γιατρό Γενικής Ιατρικής και με έναν αποσπασμένο ιδιωτικό γιατρό για να καλύψει τα ανάγκες, γιατί η θητεία της αγροτικού γιατρού έληξε και δεν έχει αναπληρωθεί. Έχουμε και μία παιδίατρο μετά από πιέσεις των δύο τελευταίων ετών», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Το Κέντρο Υγείας είναι σε καλή κατάσταση αλλά έχουμε υποστελέχωση στις βασικές ιδιότητες. Το οργανόγραμμα έχει ένα γενικό γιατρό, δύο αγροτικούς, την παιδίατρο ενώ πριν αρκετά χρόνια υπήρχε μόνιμη μαία, καθαρίστρια και κατά καιρούς υπήρχαν γιατροί ειδικότητας. Και το πόδι του να σπάσει κάποιος, θα πρέπει να μεταβεί σε κάποιο μεγάλο κέντρο. Ακόμη και το ακτινολογικό μηχάνημα έχει χαλάσει και δεν έχει ανταποκριθεί η 2η ΔΥΠε στην αντικατάστασή του».

«Η κατάσταση αυτή είναι τριτοκοσμική»
Ο Γιώργος Γεωργούλης τόνισε πως οι γιατροί δεν αντέχουν σε αυτές τις συνθήκες εργασίας, ειδικά το καλοκαίρι που κάτοικοι και τουρίστες ξεπερνούν τους 15.000. «Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 2.500 και το καλοκαίρι φτάνουμε πάνω από 15.000. Δυστυχώς οι γιατροί δεν αντέχουν. Και οι κάτοικοι ζητούν τα αυτονόητα, είναι πολίτες αυτής της χώρας. Δυστυχώς αισθανόμαστε πολίτες τρίτης κατηγορίας. Τα περισσότερα περιστατικά αντιμετωπίζονται με πλωτό μέσο με σύμβαση που έχει υπογραφεί από το υπουργείο Υγείας», τόνισε και κατέληξε λέγοντας:

«Η κατάσταση αυτή είναι τριτοκοσμική. Δεν μπορεί εν έτη 2024 να μεταφέρεται ασθενής με καρδιακό επεισόδιο, με μία ψαρόβαρκα στο νοσοκομείο της Σύρου, που και αυτό είναι υποστελεχωμένο».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

21 Σχόλια

  1. καλα τα λεει ο δημητρης….. το μονο που τους νοιαζει στο εσυ ειναι το φακελακι… αν δεν δωσεις φακελακι δεν προχωρας…. εκτος απο τα λαθρομουσουλμανα και τα τουρκο αλβανα που ερχονται με συνοδους εκπροσωπους και εξυπηρετουνται…. και με προτεραιοτητα…
    προδοτες ειναι ολοι…..

  2. Συγκεκριμένα για το νησί της Σίφνου αλλά και για άλλα νησιά:αντί οι δημοτικοί άρχοντες να παντελονιάζουν το πακέτο και να τα ξύνουν ας βάλουν από τα λεφτά που παίρνουν(χωρίς σκοπό γιατί όλοι έχουν τις δουλειές τους και όλοι έχουν εισοδήματα από αυτές)και ας πούνε θέλουμε γιατρό και πληρώνουμε 4000 € και διαμονή και να δεις ότι θα βρεθούνε γιατροί.Επίσης πρέπει όλοι οι κάτοικοι(αυτοί κυρίως που βγάζουν από τους τουρίστες) να βάλουν το χέρι στην τσέπη γιατί δεν γίνετε να βγάζεις 200€ την βραδιά από τον τουρίστα και να μην έχεις να του προσφέρεις περίθαλψη.Το σύστημα είναι σκατά αλλά αφού η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να κάνει κάτι πρέπει να κάνουν τουλάχιστον κάτι αυτοί που βγάζουν.Αν θέλουν να συνεχίζουν να βγάζουν πρέπει να δώσουν κιόλας γιατί του χρόνου δεν θα ξανά έρθει τουρίστας με αυτές τις υποδομές.

  3. Φταίει το ΑΣΕΠ. Προκήρυξη 5/κ 2023 θέλουμε να πάμε να πιάσουμε δουλειά και περιμένουμε τα προσωρινά αποτελέσματα 4 μήνες . Φτάνει πια. Αφορά τα νοσοκομεία.. κάντε κάτι

  4. σιγα μην αφησει το twitter και το tik tok o Σπυρος. Θα σχολιασει πρωτα για τον Κασσελακη και αν μεινει και λιγο χρονος μπορει να βγει και σε ενα δευτερο panel (στον σκαι θα βγει σιγουρα), τωρα αμα θυμιθει οτι ειναι και υπουργος υγειας…

  5. “Δομές υγείας” του σήμερα, στρατόπεδα συγκέντρωσης του αύριο.
    Καλωσήρθατε στη θερμή αγκαλιά της γενιάς των παιδιών των βιντεογκέημς και των σμαρτφόουνς. Προσδεθείτε.

  6. Δεν θα πω πολλά στέφανε νοσοκομεία κολαστήρια και οίκοι του θανάτου αν βαρέθηκε κάποιος την ζωή του και θέλει να φύγει από τον μπουρδελο κόσμο που ζούμε να πάει στο νοσοκομείο αλλά πριν πρέπει να έχει να αγοράσει τάφο .έχω ζήσει πολλά και δεν λέω μαλακίες λόγια στο βρόντο .

  7. Ποιο συστημα υγειας αυτο που δεν υπαρχει.Μονο οι παρανομοι μεταναστες εχουν σωστη περιθαλψη.Ο ανεργος Ελληνας πρεπει να περιμενει με τις ωρες στα Νοσοκομεια εστω για να παρει μια απλη συνταγη γιατρου. Δεν τον καλυπτουν να παει σε ενα ιδιωτικο γιατρο. Aν θελουμε σωστη ιατρικη περιθαλψη ολοι οι γιατροι πρεπει να καλυπτονταν απο το εθνικο συστημα υγειας.Οπως γινεται σε ολη την Ευρωπη.Για αυτο γινεται ο χαμος στα Νοσοκομεια.Θελουμε και να λεγομαστε Ευρωπη.

  8. Ας πει κάποιος σε αυτόν τον ηληθιο που λέει ότι είμαστε πολίτες !
    Υπήκοοι και σκλάβοι είμαστε χάριν στους ξεφτιλισμένους ψηφοφόρους του ολιγαρχικού κατοχικού κ(Υ)νοβουλιου .

  9. Για τα φακελάκια, τους εκβιασμούς, τα δωράκια από φαρμακευτικές εταιρείες και τα αγοραστά πτυχία από ιταλοβουλγαρορουμανοτσεχίες τι έχουν να μας πούνε τα γιατρουδάκια του Δημοσίου;

      1. Δεν μιλάω ως νουδούλος, γιατί δεν είμαι νουδούλος. Μιλάω ως πολίτης. Σε γα κι’ εσένα και τα γιατρουδάκια τα φιλαράκια σου. Νόπανο κρατικοδίαιτε. Εσείς οι Δ.Υ. είστε νουδούλοι και πασοκοσφυριζαίοι για να μην χάσετε την καρέκλα. Νόπανο.

        1. αμα τους βγαζεις στη φορα και τους γιατρους και πολλους αλλους, παντα πεταγεται ενας τουρκο αλβανος καταστολη να σε βρισει…. με αυτους δουλευει η κυβερνηση και η εκαστοτε κυβερνηση απο το 1993 που ανοιξαν τα συνορα…. και πεταγεται και στο σπιτι σου ε…. πριν το 1993 ειχαν τους κουμουνιστες να κανουν τη δουλεια των παρακρατικων…. τωρα την κανουν τουρκοι και αλβανοι και τελικα και λαθροπακιστάνα….

  10. Όχι,υπό κατάρρευση…Έχει είδη καταρρεύσει το σύστημα στα Νοσοκομεία..και δεν μιλώ για τις τουριστικές περιοχές μόνο…
    Και σε περιοχές που Δεν είναι ιδιαίτερα τουριστικές (βλέπε Ξάνθη)το Νοσοκομείο έχει είδη γίνει κέντρο υποδοχής και μόνο…
    Χωρίς γιατρούς, χωρίς νοσηλευτές….έδω και χρόνια…
    Κάθε μέρα και χειρότερα..
    Κρίμα που υπάρχει (υποτίθεται)και ντόπιος βουλευτής της κυβέρνησης γιατρός και οι της αντιπολίτευσης και αυτοί του ιατρικού κλάδου..
    Κρίμα μια τόσο ευαίσθητη περιοχή (Θράκη)να μην ασχολείται κανείς από το κέντρο των Αθηνών..

    1. Το νοσοκομείο Ξάνθη λειτουργεί υποδειγματικά.
      Η κυβέρνηση δίνει κάθε μέρα αγώνα για να καλύψει τα κενά.
      Και τελικά τα κατάφερε !!
      Αύξησε τους μισθούς των γιατρών και νοσηλευτών.
      Το νοσοκομείο Ξάνθης έχει υπερσύγχρονα μηχανήματα τεχνητής νοημοσύνης.
      Πατάς ένα κουμπί και το αυτόματο ρομπότ ξεκινάει την εγχείρηση για αιμορροιδες.

  11. Μουζακα και greek salad κι ολα καλα! Ο βωθρος του πλανητη καταντησαμε!
    Απο υποδομες υγειας μεχρι αντιμετωπισης φυσικων φαινομενων…ποιοτης,, αντε γεια ψωροκωσταινα καημενη!

  12. Καθε φορα που βλεπω τον Πιπιστρελο αυτον στη τιβι αλλαζω καναλι. Δεν ειναι μονο το τι λεει αλλα πως το λεει. Εχει προβλημα και στην ομιλια ο ανθρωπος και δε γινεται κατανοητος.

  13. κακη ωρα να σας ερθει για δημοκρατικο τοξο…. σαραντα να ναι οι ωρες σας κι αυτες στο κρεββατι!!!!!!!!!

Leave a Response