Υγειονομική «βόμβα» η κονσερβοποιία με τα 114 κρούσματα για 4 δήμους της Πέλλας

Κοινοποίηση:
etairia_krousmata_pella-750x430

Συναγερμός έχει σημάνει σε τέσσερις δήμους του Νομού Πέλλας μετά τα 114 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε εταιρία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας.

Στην εταιρία μπήκε ήδη «λουκέτο», καθώς επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας έως τις 11 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thesstoday.gr, στο εργοστάσιο απασχολούνται περίπου 400 υπάλληλοι οι οποίοι, από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, δουλεύουν κατανεμημένοι σε τρεις βάρδιες το 24ωρο, επί 7 ημέρες την εβδομάδα. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι προέρχονται από τους δήμους Αλμωπίας, Έδεσσας, Πέλλας και Σκύδρας και για το λόγο αυτό υπάρχει ιδιαίτερη αναστάτωση αφού είναι η δεύτερη μεγάλη “εστία” κορωνοιού στην περιοχή μετά τον εντοπισμό πολλών δεκάδων κρουσμάτων σε κονσερβοποιεία στα Γιαννιτσά.

Έγιναν μαζικά τεστ στους εργαζόμενους

Το ξεκίνημα της διασποράς του κορωνοιού, όπως αναφέρουν οι πηγές του Thesstoday.gr, έγινε την προηγούμενη εβδομάδα οπότε βρέθηκαν στο ίδιο εργοστάσιο 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα, και με πρωτοβουλία της εταιρίας, ακολούθησαν τεστ κορωνοϊού στους εργαζόμενους.

Όπως αναφέρει το logospellas επρόκειτο για μία γυναίκα και την οικογένειά της, που, καθώς εκτιμάται, είναι εκείνοι που διέσπειραν τον ιό, σε ένα ολόκληρο εργοστάσιο.

Στο δημοσίευμα του logospellas μάλιστα αναφέρεται ότι εδώ και σχεδόν δύο μήνες υπήρχαν πληροφορίες για θετικούς εργαζόμενους στη συγκεκριμένη κονσερβοποιεία.

Ωστόσο τώρα το πράγμα φαίνεται πως «ξέφυγε»…

Σύσκεψη παρουσία Διοικητή Συντονισμού της Πολιτικής Προστασίας

Ηδη, με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά, στην περιοχή μεταβαίνει ο Διοικητής Συντονισμού της Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου και στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, στην Έδεσσα, στην οποία θα συμμετάσχουν ο Αντιπεριφερειάρχης, οι τέσσερεις δήμαρχοι του νομού και οι περιφερειακοί σύμβουλοι.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα είπε στο newsit.gr ο Αντιπεριφεριάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, λόγω των κρουσμάτων στη συγκεκριμένη οικογένεια, έκλεισε το σχολείο Λουτροχωρίου.

«Ο ΕΟΔΥ δεν μας έχει ενημερώσει για κάτι. Όπως μάθαμε τα κρούσματα βρέθηκαν μετά την δειγματοληψία που έγινε προχθές σε όλο το προσωπικό” τόνισε ο κ. Τζαμτζής και συμπλήρωσε:  “Όλα ξεκίνησαν από μια εργαζόμενη της κονσερβοποιίας, η οποία είχε κάποια συμπτώματα και στο τεστ του κορονοϊού βρέθηκε θετική. Από την ίδια κόλλησε και ο σύζυγος της ενώ έκλεισε και το σχολείο Λουτροχωρίου. Αμέσως ξεκίνησε η φάση της ιχνηλάτησης με αποτέλεσμα από την στιγμή που η γυναίκα ερχόταν στη δουλειά της να πάρουν δείγματα και από τους εργαζόμενους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο στο οποίο εντοπίστηκαν τα 114 κρούσματα είναι μεγάλη εταιρία κονσερβοποιημένων ροδάκινων η οποία έχει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε 85 χώρες μεταξύ των οποίων στη Ρωσία, στις ΗΠΑ, σε χώρες της Μέσης Ανατολής, στον Καναδά, στην Ιαπωνία και την Αυστραλία.

thesstoday.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Και ξαφνικά η πιό πετυχημένη χώρα στήν αντιμετώπιση τής επιδημίας τού Κορωνοϊού τρέχει καί δεν φτάνει. Τωρα πού δέν υπάρχει η δικαιολογια “Δέν έχουμε tests” ή η μπούρδα Τσιοδρα οτι “δεν υπάρχει απ’ευθειας πτήση μέ Wuhan …γιατί νά μήν πάμε μέ τό μαλακό ; Δηλαδή την περίοδο της επιτυχίας ούτε tests ούτε μάσκες γιατί δέν χρειάζονται ….θά τό δούμε αργότερα οταν τίς παραγγείλουμε…και τώρα σκάνε τά κανόνια από παντού. Τήν άλλη μπουρδα ότι “Η Θεσσαλονίκη έμαθε…η Αθήνα όχι ” πού τήν εκστομισε ο Τσιόδρας ; Στό Αγιον Ορος η έν πλω ; Νόμιζα ότι τελικά θα μοναζε στό Ορος γιά να σώσει τήν ψυχή του.

Comments are closed.