Υγειονομική στήριξη στις γυναίκες φυλακισμένες: Δωρεάν μαστολογικός έλεγχος στον Κορυδαλλό

Κοινοποίηση:
prosopikos-giatros

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική πρωτοβουλία που αφορούσε δωρεάν μαστολογικό έλεγχο για τις κρατούμενες του Σωφρονιστικού Καταστήματος Γυναικών Κορυδαλλού. Αυτή η δράση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την κλινική ΡΕΑ.

 

Ο κύριος στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, μιας νόσου που πλήττει πολλές γυναίκες παγκοσμίως. Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να σώσει ζωές, καθώς οι πιθανότητες επιτυχούς θεραπείας αυξάνονται σημαντικά όταν ο καρκίνος ανιχνεύεται νωρίς.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν συνολικά 19 ιατροί και νοσηλευτές από την κλινική ΡΕΑ, οι οποίοι εξέτασαν 72 κρατούμενες χρησιμοποιώντας υπερηχογραφικά μηχανήματα. Οι εξετάσεις αυτές προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των γυναικών σχετικά με την υγεία τους.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή φροντίδα των γυναικών που βρίσκονται σε φυλακή, αναγνωρίζοντας ότι έχουν το δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη όπως κάθε άλλος πολίτης.

Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Αρίστος Περρής, και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της κλινικής ΡΕΑ, Κυριάκος Μητσάκος – Μπαρμπαγιάννης, τόνισαν τη σημασία της πρόληψης και της πρόσβασης των γυναικών σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση: «η Γενική Γραμματεία, στο πλαίσιο της μέριμνάς της για την υγειονομική περίθαλψη των κρατουμένων, συνεχίζει την προσπάθεια για συνεργασία με αρμόδιους φορείς για την ανάληψη πρωτοβουλιών και την υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων και παρεμβάσεων προς όφελος των κρατούμενων γυναικών».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response