Υγειονομικοί σε δράση: Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη

Κοινοποίηση:
ΦΩΤΟ: emiliamaghiar/pixabay.com

Αύριο, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν εικοσιτετράωρη απεργία. Οι κύριοι στόχοι αυτής της κινητοποίησης περιλαμβάνουν την απαίτηση για προσλήψεις προσωπικού, αύξηση της χρηματοδότησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), μονιμοποίηση των συμβασιούχων υπαλλήλων, καθώς και ένταξη των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

 

Στην περιοχή της Αττικής, οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν σε στάση εργασίας από τις 8:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αναμένονται σημαντικές επιπτώσεις στις υπηρεσίες υγείας, καθώς πολλοί εργαζόμενοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Η πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί για τις 8:30 το πρωί στην πλατεία Μαβίλη. Αυτή η συγκέντρωση αναμένεται να συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, οι οποίοι θα εκφράσουν τις ανησυχίες τους σχετικά με την κατάσταση του δημόσιου τομέα υγείας και τις συνθήκες εργασίας.

Σήμερα, υγειονομικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν επίσης συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Αυτές οι ενέργειες δείχνουν τη συνεχιζόμενη πίεση που ασκείται στους κυβερνητικούς φορείς για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας.

 

«Απεργούν γιατί η κατάσταση είναι στο κόκκινο, η υποστελέχωση είναι συνεχόμενη και γίνεται όλο και χειρότερη, λόγω των παραιτήσεων και των συνταξιοδοτήσεων πολλών συναδέλφων. Οι προκηρύξεις που γίνονται δεν μπορούν να καλύψουν αυτές τις ανάγκες, πόσω μάλλον όταν ήταν ήδη τεράστιες οι ελλείψεις», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ένωσης νοσοκομειακών ιατρών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καραχρήστος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response