Υπάρχει… παρα-ηγεσία στην ΕΛΑΣ; Δεν το πιστεύουμε!

Κοινοποίηση:
mauropoulos_

Τα τελευταία 24ωρα, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κάποιοι δεν κοιμούνται, εξαιτίας δημοσιευμάτων που «ενοχλούν» τα… υψηλά στρώματα. Όμως, αυτά τα δημοσιεύματα είναι και στον πρωινό καφέ του Μαξίμου, καθώς τα πρόσωπα που εμπλέκονται, ποικίλουν… Και κάνουν «τζιζ».

Όχι, δεν τρελαθήκαμε. Απλά διαπιστώνουμε πως τα κατά καιρούς δημοσιεύματα της εφημερίδας «Μακελειό», εξαπλώνονται με ταχύτατους ρυθμούς και σε άλλα μέσα, αποδεικνύοντας πως κάτι «σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας».

paulopoulos

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, για να καταλάβετε τι εννοούμε. Βγαίνουν κατά καιρούς δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παρα-ηγεσία στην Ελληνική Αστυνομία. Και τα όσα διαδραματίζονται, τα οποία προφανώς είναι εις γνώσιν του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πάμε να ξεκινήσουμε, να ξετυλίξουμε το κουβάρι.

Μετά την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τους 2.500 αστυνομικούς που πρέπει να φύγουν από την «φύλαξη» προσώπων και να επιστρέψουν στην δράση και στις γειτονιές, υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα που πλέον κάνουν το κουμάντο.

Ο πρώτος είναι ο Γιάννης Μπρατάκος. Δεν θα μπούμε καν στην διαδικασία να αναφερθούμε σε όσα γράφονται περί έρωτα με την Έλενα Ράπτη και τα «αγκαζέ». Δικαίωμά του ο άνθρωπος να κάνει ότι θέλει στην προσωπική του ζωή. Μακριά, από εμάς όσα γράφονται. Θα μπούμε όμως στην ουσία. Είναι αυτός που μετά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ανέλαβε μεγαλύτερο ρόλο στο Μαξίμου. Και είναι αυτός που έχει τον πρώτο λόγο σχετικά με τις περικοπές αστυνομικών από φυλασσόμενους στόχους, πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, εκδότες, ανώτατους δικαστές.

bratakos_

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού, αποφασίζει κατά το δοκούν, έχοντας παράλληλα και ισχυρές φιλίες στον επιχειρηματικό κόσμο. Και εκεί είναι «ευνοϊκός». Για παράδειγμα, κανείς δεν έχει διαψεύσει τη στενή φιλία του με τον Βλάσση Γεωργάτο των μικρογευμάτων «Γρηγόρης» (υπήρξε και μέλος του ΔΣ της εταιρίας) με τον οποίο συντρώγουν συχνά στο beach bar restaurant “ Crabo” στο Καβούρι, στέκι της ελίτ του χρήματος και της πλουτοκρατίας, ο οποίος Γεωργάτος βρέθηκε εσχάτως στην επικαιρότητα λόγω των καφέ των Μουσείων που ανέλαβε από την αρμόδια υπουργό Μενδώνη. Αλλά δεν είναι μόνος. Δεν θα μπούμε όμως στην διαδικασία να γράψουμε περισσότερο για εκείνον.

Πάμε και στο δεύτερο πρόσωπο, το οποίο είναι άγνωστο στο ευρύ… κοινό, πασίγνωστο όμως στους αστυνομικούς κύκλους και βεβαίως στους επιχειρηματίες, με ότι σημαίνει αυτό. Αναφερόμαστε στον ταξίαρχο Πέτρο Παυλόπουλο, ο οποίος είναι επικεφαλής της ασφαλείας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι αυτός που ακόμη και σήμερα, διατηρεί άριστες προσωπικές σχέσεις με τον τέως αρχηγό της Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη, που απέτυχε παταγωδώς να εκλεγεί στο Ηράκλειο Κρήτης, αν και όπως έγραψαν τα τοπικά sites στο νησί, του παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια μέσα από πολλά «συστήματα». Κρίμα…

Karamalakis1

Ο Πέτρος Παυλόπουλος, θεωρείται όμως ως ο άνθρωπος που «λύνει και δένει» στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη και φέρεται να ασκεί ουσιαστικά καθήκοντα αρχηγού της ΕΛΑΣ αφού ο αρχηγός Μαυρόπουλος, μόλις του τηλεφωνεί ο Παυλόπουλος σηκώνεται όρθιος!

Επίσης, ακούγονται πολλά και διάφορα για τον Παυλόπουλο και τις σχέσεις του με πλούσιους και ειδικά ισχυρούς επιχειρηματίες που αφήνει ανοιχτή την πίσω πόρτα προκειμένου να τοποθετεί υπευθύνους ασφαλείας! Παιδιά δικά του προκειμένου να ελέγχει όλο το παιχνίδι.

mauropoulos_

Τέλος και όπως διέρρευσε (και δεν διαψεύστηκε), ο Πέτρος Παυλόπουλος φέρεται να δίνει εντολή ποιος θα πάρει ατομική άδεια οπλοφορίας και σε ποιον θα αφαιρεθεί ανεξάρτητα αν την είχε επί πολλά χρόνια και αποτελεί στόχο, εάν δεν είναι αρεστός του Μαξίμου.

Δικά σας λοιπόν τα συμπεράσματα εάν υπάρχει παρα-ηγεσία στην ΕΛΑΣ…

ΠΗΓΗ: εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: