Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Ξάνθη, Μαγνησία και Άσσηρο

Κοινοποίηση:
,ΞΒΚΞΒΚΞΒΚΞΒΚ

Οριοθετήθηκαν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Ξάνθη, Μαγνησία και Θεσσαλονίκη.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λευκόπετρα στην Ξάνθη τέθηκε υπό έλεγχο ωστόσο στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν επίγεια και εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα επιχείρησαν 23 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου από τη 2η ΕΜΟΔΕ και 6 οχήματα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποίησαν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ συνδρομή παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Οριοθετήθηκε και η φωτιά στη Μαγνησία

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πουρί της Μαγνησίας, ωστόσο παραμένουν στο σημείο για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής αποτελούμενες από 42 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 10ης ΕΜΟΔΕ και 12 οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν 3 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Άσσηρο

Γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε σε γεωργική έκταση στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης, όπου και εκεί παραμένουν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να επέμβουν σε τυχόν αναζωπυρώσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: