Υπό έρευνα ουσία στο πράσινο τσάι – Καταπολεμά έμφραγμα και εγκεφαλικό

Κοινοποίηση:
Green-Tea-750x430

Μια ουσία που υπάρχει στο πράσινο τσάι, πιθανώς, καταπολεμά την αθηροσκλήρωση.

Αθηροσκλήρωση είναι η βλάβη που παθαίνουν οι αρτηρίες από την εναπόθεση λιπιδίων στο τοίχωμά τους. Τα λιπίδια αυτά (κυρίως η «κακή»-LDL χοληστερόλη) που κυκλοφορούν στο αίμα, με την πάροδο του χρόνου επικάθονται στα τοιχώματα των αρτηριών και αρχίζουν να τα διαβρώνουν. Αυτό έχει σαν συνέπεια να εκδηλωθεί αργότερα έμφραγμα ή εγκεφαλικό.

H ουσία που βρίσκεται στο πράσινο τσάι μειώνει τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Λάνκαστερ και του Λιντς, με επικεφαλής τον καθηγητή Χημείας Ντέηβιντ Μίντλετον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογικής χημείας «Journal of Biological Chemistry», ανακάλυψαν στο εργαστήριο ότι η ουσία EGCG (Epigallocatechin-3-gallate) του πράσινου τσαγιού, η οποία ήδη βρίσκεται υπό έρευνα για το Αλτσχάιμερ, μπορεί επίσης να διαλύσει τις δυνητικά επικίνδυνες πλάκες που δημιουργούνται μέσα στα αιμοφόρα αγγεία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: