ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΛΑΝΟ – ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΜΕ ΦΩΤΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΑ ΜΕΣΑ – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ, ΚΙΛΚΙΣ, ΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΡΙΝΙΟ – ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΙΟΥΝΙΟΣ

Κοινοποίηση:
πυροσβ

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά κοντά στις εργατικές κατοικίες στον Άγιο Θωμά της Λάρισας, με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Υπάρχουν πληροφορίες πως στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι δεν κινδυνεύουν αλλά λόγω της φωτιάς δεν μπορούν να φύγουν από το σημείο.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη φωτιά, που έχει ξεσπάσει στον δήμο Βόλβης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, στο σημείο επιχειρούν 37 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα της 2ης ΕΜΟΔΕ, με 15 οχήματα, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης έχουν μπει και εναέρια μέσα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Τσελεπάκου Αρκαδίας

Δείτε επίσης:

Φωτιά τώρα στο Κιλκις – Ενεργοποιήθηκε το 112

Φωτιά στο Ελευθεροχώρι Πέλλας και στο Καινούργιο Αγρινίου- Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για το Σάββατο 15 Ιουνίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4):

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Ρόδος)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

  1. φροντίσει από πολύ νωρίς, να βάλουν τους λαθροαράπηδες, να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες, να αποψιλώσουν και να καθαρίσουν τα δάση. Αφού παίρνουν χρήμα, να δουλέψουν, το τζάμπα πέθανε. Υπάρχουν Έλληνες, που τα επιδόματα αυτά, πρέπει να τα δουλέψουν σκληρά για να τα πάρουν. Μάθανε τώρα οι φυμέ στις δωρεάν πληρωμένες διακοπές και μαζεύτηκαν εδώ, με απαιτήσεις. Στρώστε τους λαθροτεμπέληδες στη δουλειά, να σκάβουν, να ιδρώνουν, μπας και ξεκουμπιστούνε πίσω στο μαλακιστάν τους.

  2. Απλά θα καουμε όπως πέρσι. Προσεχτε συνελληνες. Γύρισαν την ευθύνη στον κόσμο,να κουρεύει τα χορτάρια τού, για να ρίχνουν ευθύνες σέ αυτούς,και να ρίχνουν πρόστιμα. (Σωστά πρέπει να κουρεψω το οικόπεδο μου), Αλλά απ’κει ξεκινάνε οι πυρκαγιές; Σήμερα πιάσαν έναν λαμόγιο που έβαζε φωτιά 🔥, γιατί ήθελε να βλέπει τα αεροπλάνα να πετούν, πέρσι πόσους Έλληνες (ηλίθιους), αλλά και ξένους που έβαλαν φωτιά; Και για ποιο λόγο;

  3. Κανατε αποψιλωση στα Δαση???????
    Αν οχι, να βαλετε προστιμο και φυλακη στους κατα τοπους δημαρχους …..

    ςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

  4. Κανατε αποψιλωση στα Δαση???????
    Αν οχι, να βαλετε προστιμο και φυλακη στους κατα τοπους δημαρχους …..

  5. Εμ βέβαια που λεφτά για πυρόσβεση, αφού ….προτεραιότητα έχει η Ουκρανία??!!!!!!!

  6. να βρουν αυτους που δεν καθαρισαν τα οικοπεδα τους για αυτο πηρανε φωτια κουλη πατε παλι για μιζες απο τις ανεμοπαπαριες ολοι οι ανωτερω γραφουν μπορω να πω αηδιες οταν καιγεται κατι στα βουνα καιγεται για καποιο σκοπο μετα γινεται η μπισνα ακομα δεν το καταλαβατε????????

  7. Ένα περίεργο πράγμα μέχρι τις εκλογές δεν είχαμε καμία φωτιά, τώρα ξαφνικά θα καεί η Ελλάδα.

  8. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.

  9. Να βγει ο στρατός όλος έξω να φυλάει
    Ασύμμετροη απειλη ειναι.
    στο εξωτερικό έτσι γίνεται…..κατόπιν εορτής τι να το κάνω…να τους βλέπω να τρέχουν με τις πετσέτες στο λαιμό….όλοι έξω κ όποιον πιάνουν παλουκωμα επί τοπου

  10. Θα τα καψει ολα ο Νερωνας και μετα θα τον φυγουνε οταν θαχει ολοκληρωσει σαν εντεταλμενος τους τις “μεταρρυθμισεις” των Φριτς! Ελλαδα=Σαχαρα! Μας πεταξε και τον επικοινωνιακο ανασχηματισμο για τη παραταση της ζωης του στο θρονο!

  11. Το σχεδιο τους για ολικη κατστροφη της χωρας μας παει ρολοι και εμεις κοιμομαστε τον υπνο του δικαιου

  12. Πληροφορίες λένε πως εκτός από ντόπιους πυρομανείς, λάθρο και τούρκους πράκτορες, φέτος θα μας γλεντήσουν και ρωσοπόντιοι, ύπερ υγείας Πούτιν!

    1. Πρέπει να έρθει άλλος λαός να κατοικήσει εδώ πέρα μπας και το μπουρδελο γίνει κράτος,

Leave a Response