Στο σημείο όπου βρέθηκε θα παραμείνει τη νύχτα η σορός της 34χρονης Βρετανίδας αστροφυσικού, Νάταλι Κρίστοφερ, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο σε χαράδρα στην Ικαρία.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, η περιοχή έχει αποκλειστεί και φυλάσσεται, ενώ σήμερα το πρωί θα μεταβούν από την Αθήνα, ιατροδικαστής και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να γίνει αυτοψία επί τόπου, και να ερευνηθεί ο χώρος του συμβάντος.
Την ίδια στιγμή μια φωτογραφία που απεικονίζει το άψυχο σώμα της άτυχης γυναίκας είδε το φως της δημοσιότητας. Στην φωτογραφία διακρίνεται η 34χρονη ενώ δίπλα της είναι ένας από τους βράχους που αποκολλήθηκε από το βουνό.
Yπενθυμίζεται ότι η 34χρονη, βρέθηκε πλακωμένη από βράχο μέσα σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων. Εξετάζεται η εκδοχή να έπεσε, είτε κατά τη διάρκεια κατάβασης ή κατά τη διάρκεια ανάβασης μαζί με τον βράχο που την καταπλάκωσε.
Ωστόσο, για τα ακριβή αίτια θανάτου θα αποφανθεί ο ιατροδικαστής μετά τη νεκροψία και νεκροτομή που θα γίνει πιθανότατα στην Αθήνα, όπου θα μεταφερθεί η σορός μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας.
Άσχετο
Ένα από τα άσχημα της άθλησης χωρίς μέτρο και χωρίς σεβασμό στις ατομικές ικανότητες του καθενός.
Εδώ και μερικά χρόνια γινόμαστε όλοι μάρτυρες του αναβρασμού που συμβαίνει στον τομέα του μαζικού αθλητισμού όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά παγκοσμίως. Απλά στη χώρα μας κάνουμε τα πάντα ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ.
Δεν υπάρχουν δημοσιευμένες έρευνες για το ποίες είναι οι επιπτώσεις της ΕΝΤΟΝΗΣ άσκησης σε ηλικία πέραν της ενδεδειγμένης για μεγάλες ποσότητες επιβάρυνσης.Αλλά σε απλά Ελληνικά μπορώ να πω το εξής: Όταν “ανακαλύφθηκε” η μόδα των γηπέδων 5Χ5 , πριν 20-25 περίπου χρόνια,όλοι σχεδόν είμαστε γνώστες κάποιου πρώην τοπικού άσου των γηπέδων, που για να δείξει τις αθλητικές του ικανότητες (που είχε προ 25ετιας), έμπαινε στο γηπεδάκι μαζί με συνομήλικους, ηλικίας 50+ και πέθαινε δυστυχώς από ανακοπή ή στην καλύτερη των περιπτώσεων την γλύτωνε με κάποιο βαρύ ή ελαφρύτερο κάταγμα. Δυστυχώς, τα τελευταία έγιναν μόδα τα τουρνουά βετεράνων…ο εργασιακός αθλητισμός… το τρέξιμο σε μαραθώνιους, ημιμαραθώνιους, οι αγώνες 5.000 μ.10.000 μ., οι αγώνες ποδηλασίας σε πόλεις και βουνά για όλους,και που χάριν της μαζικότητας και του δέλεαρ μιας μπλούζας, ενός ποδηλάτου σε κλήρωση, έγιναν εργαλεία ψηφοθηρίας από Δημαρχαίους και άλλους καιροσκόπους.Όλοι τρέχουν με στόχο την 1η θέση. Κι ας μην έτρεξαν ποτέ στη ζωή τους σε έναν τέτοιο αγώνα, που έχει τεράστιες απαιτήσεις από αυτόν που αγωνίζεται.
Έλα όμως τώρα που δεν λένε τίποτε για τους νεκρούς σε αγώνες βετεράνων κολύμβησης στο Βόλο, για νεκρούς στον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας,για νεκρούς σε άλλους τέτοιου είδους αγώνες σε όλη την Ελλάδα για νεκρούς σε αγώνες εργασιακών πρωταθλημάτων και αγώνων βετεράνων κάθε αθλήματος, ανά την Επικράτεια…
Και μιλάμε για ανθρώπους σε ηλικίες παραγωγικότατες, 50+, άνδρες και γυναίκες, που όλοι σχολιάζουν…” μα πώς το έπαθε αυτό…ήταν θηρίο στα νιάτα του…” .Δυστυχώς δεν υπάρχει κάνεις που μπορεί να βάλει φρένο σ αυτούς τους ανθρώπους, που ήταν πράγματι θηρία στα νιάτα τους αλλά απέχουν πάρα πολύ από εκείνες τις εποχές. Και ηλικιακά, και σωματικά αλλά πάνω απ όλα, διανοητικά… ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ. Βλέπω κάθε φορά στο διαδίκτυο φωτογραφίες αθλητών και αθλητριών “προχωρημένης” αγωνιστικής ηλικίας(50+ όπως είπα), να ανεβαίνουν στον Όλυμπο, να ποδηλατούν μέχρις τελικής πτώσης,να τρέχουν σε αγώνες δρόμου κατακόκκινοι -χωρίς σίγουρα να έχουν επισκεφθεί γιατρό εξηγώντας τους τι πάνε να κάνουν-, να προσπαθούν να καρφώσουν την μπάλα στο καλάθι του μπάσκετ όπως έκαναν προ 30ετιας και να προσγειώνονται σπάζοντας τένοντες..ή να τσακίζονται στα βράχια…
Ο μαζικός αθλητισμός έχει πολλά οφέλη να δώσει στον ανθρώπινο οργανισμό.Πάντοτε όμως με μέτρο.Χωρίς πρωτιές και ανταγωνισμό.Χωρίς αντίτιμο.Χωρίς πίεση για συμμετοχή. Τρέχει όποιος θέλει, όταν θέλει γιατί κατανοεί ότι -μετά από το πέρασμα σε ηλικία που δεν επιτρέπεται άλλο ο πρωταθλητισμός-ανταγωνισμός,-η κίνηση είναι ζωή…. Οι υπερβολές σκοτώνουν..
Κάκιστο παράδειγμα αυτό που έπαθε η κοπέλα του ρεπορτάζ…Απλά δεν γνώριζε τα όρια της.
Α.Π.
Σωστοτατος.
Συμφωνώ με την ανάλυση σου μόνο που εδώ υπάρχει μια διαφορά. Κατά την άποψη μου δεν ήταν η απειρία της που προκάλεσε κάτι τέτοιο μιας και μιλάμε για δυνατή και ακμαία κοπέλα με σοβαρές προπονήσεις κλπ, αλλά το ότι το προηγούμενο βράδυ είχε καταναλώσει αρκετό αλκοόλ και επίσης είχε ξενυχτήσει αρκετά.