Φάγατε σκορδαλιά; Δείτε, τι πρέπει να κάνετε για να μη μυρίζει η αναπνοή σας…

Κοινοποίηση:
bakaliaros-skordalia-750x430

Το 80% των Ελλήνων την 25η Μαρτίου, τρώει σκορδαλιά μαζί με τον παραδοσιακό μπακαλιάρο. Πόσοι, όμως, αντέχουν μετά τη δυσάρεστη μυρωδιά;

Τα… παραδοσιακά γιατροσόφια για να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη αυτή μυρωδιά είναι πολλά και διάφορα.

Ωστόσο, την ένταση και τη δύναμη του σκόρδου στην αναπνοή μας, δύσκολα μπορούμε να τη νικήσουμε αν δεν περάσει τουλάχιστον ένα 24ωρο.

Για να περιορίσουμε, όμως, τη δυσάρεστη αναπνοή, που μόνο δυσάρεστη δεν είναι την ώρα που… μασαμπουκώνουμε τη σκορδαλιά, μπορούμε να δοκιμάσουμε τα εξής…

– Να πιούμε ένα – δυο φλυτζάνια τσάι. Οσο πιο σύντομα μετά τη σκορδαλιά, τόσο το καλύτερο. Το τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες καταπολεμούν τις ουσίες που παράγει το σκόρδο.

– Να πιούμε ένα ποτήρι γάλα… Αφού περάσει μια δύο ώρες απ” το τσάι, γιατί αν τα κάνετε μαζί, το πιθανότερο είναι να καταλήξετε με στομαχικές διαταραχές στην τουαλέτα σας. Γάλα, λοιπόν, όσο πιο περιεκτικό σε λιπαρά, τα οποία -επίσης- είναι σε θέση να δώσουν μάχη με τη σκορδίλα…

– Χυμός λεμονιού, χωρίς ζάχαρη; Αντέχεις; Αν ναι, τότε ίσως αυτό είναι και το πιο ισχυρό… όπλο απέναντι στη δυσάρεστη οσμή της σκορδαλιάς.

– Βούρτσισμα δοντιών σε τακτά χρονιά διαστήματα, σίγουρα αμέσως μετά το φαγητό, αλλά και δυο τρεις φορές μέχρι να πέσετε για ύπνο.

Ολα τα παραπάνω, απλώς θα περιορίσουν το ζήτημα που δημιουργεί η σκορδαλιά. Γιατί η σκορδαλιά είναι ανίκητη…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: