Φάκελοι ΠΟΠ για βαμβάκι και γιαούρτι Θεσσαλίας – Κουρέτας: Πότε θα γίνει η κατάθεση

Κοινοποίηση:
AGROTES-1

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προγραμματίζει την πιστοποίηση δύο νέων προϊόντων ως ΠΟΠ (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης). Αυτά τα προϊόντα είναι το βαμβάκι του θεσσαλικού κάμπου και το παραδοσιακό γιαούρτι Θεσσαλία. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, οι φάκελοι για την πιστοποίηση είναι σχεδόν έτοιμοι και αναμένεται η υποβολή τους στους αρμόδιους φορείς κατά τους πρώτους μήνες του 2025.

 

Αναφορικά με το βαμβάκι, ο κ. Κουρέτας ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα προϊόντα που παράγονται από αυτό το πολύτιμο αγροτικό προϊόν. Η πιστοποίηση αυτή αναμένεται να ενισχύσει τη θέση των τοπικών παραγωγών στην αγορά και να προωθήσει την ποιότητα των προϊόντων της Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Μετά τα 13 ΠΟΠ ή ΠΓΕ προϊόντα που καταθέσαμε η καταθέτουμε τις επόμενες εβδομάδες, έχουμε δύο ακόμη προϊόντα που ετοιμάζουμε και το οφείλουμε στους Θεσσαλούς. Το ΠΟΠ θεσσαλικό βαμβάκι, για το οποίο θα συνεργαστούμε με το γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το οποίο σήμα θα συνοδεύει και όλα τα προϊόντα που θα γίνονται από αυτό και το Θεσσαλικό παραδοσιακό γιαούρτι.
Και για τα δύο η περιφέρεια Θεσσαλίας θα δώσει συνέντευξη τύπου πολύ σύντομα. Ίσως πριν την ΔΕΘ. Η κατάθεση θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2025».

Δείτε την ανάρτηση του περιφερειάρχη:

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: