Το κεφάλαιο Pretador δεν έχει κλείσει για την Ελλάδα, αλλά δεν περιμένουμε και ιδιαίτερα πράγματα να συμβούν. Βλέπετε, εδώ τους εμπλεκόμενους με το σύστημα τους “χαιδεύουμε” και τους φροντίζουμε.
Στην Αμερική όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ήδη ο Φέλιξ Μπίτζιος, κινδυνεύει με φυλάκιση για την εμπορία του Predator. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της Αμερικής, τέθηκε υπό καθεστώς κυρώσεων, λόγω της συμμετοχής του στον εταιρικό γαλαξία της Intellexa, που εμπορεύτηκε το Predator με άδειες της ελληνικής κυβέρνησης.
“Το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών (OFAC) επέβαλε κυρώσεις σε πέντε άτομα που συνδέονται με την Κοινοπραξία Intellexa για το ρόλο τους στην ανάπτυξη, λειτουργία και διανομή εμπορικής τεχνολογίας spyware που αποτελεί σημαντική απειλή για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών” αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου και συνεχίζει:
“Η Κοινοπραξία Intellexa είναι ένας πολύπλοκος διεθνής ιστός αποκεντρωμένων εταιρειών που κατασκεύασαν και εμπορευματοποίησαν μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων υψηλής επεμβατικότητας spyware, τα οποία διατίθενται κυρίως με την επωνυμία “Predator”. Η κοινοπραξία ιδρύθηκε από τον Tal Jonathan Dilian.
Το Predator spyware μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα που είναι αποθηκευμένα και μεταδίδονται από τη συσκευή του στόχου, όπως ένα κινητό τηλέφωνο, μέσω επιθέσεων με ένα κλικ και μηδενικού κλικ που δεν απαιτούν αλληλεπίδραση με τον χρήστη για να μολύνει τη συσκευή το λογισμικό κατασκοπείας . Παρέχετε στους χειριστές του spyware πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες στη συσκευή του θύματος, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, δεδομένων γεωγραφικής τοποθεσίας, προσωπικών μηνυμάτων και εγγραφών μικροφώνου. Ως μέρος της αναπτυσσόμενης εμπορικής βιομηχανίας spyware, η Κοινοπραξία Intellexa διατηρεί δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο και οι πελάτες της περιλαμβάνουν κρατικούς φορείς και κυβερνήσεις. Στους προηγούμενους στόχους των προϊόντων spyware της Intellexa Consortium περιλαμβάνονται κυβερνητικοί αξιωματούχοι, δημοσιογράφοι, ειδικοί σε θέματα πολιτικής και πολιτικοί της αντιπολίτευσης.
Ο Felix Bitzios (Bitzios) είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης μιας εταιρείας Intellexa Consortium που χρησιμοποιήθηκε για την προμήθεια spyware Predator σε έναν ξένο κυβερνητικό πελάτη. Ο Μπίτζιος ενήργησε επίσης ως διαχειριστής της Intellexa Α.Ε., εταιρείας στην Κοινοπραξία Intellexa που ορίστηκε σύμφωνα με την ΕΟ 13694, όπως τροποποιήθηκε.
Ο Andrea Nicola Constantino Hermes Gambazzi είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των Thalestris Limited και Intellexa Limited, μελών της Κοινοπραξίας Intellexa που ορίστηκαν σύμφωνα με την ΕΟ 13694, όπως τροποποιήθηκε. Η Thalestris Limited κατέχει τα δικαιώματα διανομής του λογισμικού κατασκοπείας Predator και είναι η μητρική εταιρεία της Intellexa SA Η Thalestris Limited έχει εμπλακεί στην επεξεργασία συναλλαγών για λογαριασμό άλλων οντοτήτων εντός της Κοινοπραξίας Intellexa.
Ο Merom Harpaz είναι ανώτατο στέλεχος της Intellexa Consortium και ενήργησε ως διευθυντής της Intellexa Α.Ε.
Η Παναγιώτα Καραολή είναι διευθύντρια πολλών οντοτήτων της Κοινοπραξίας Intellexa που ελέγχονται ή αποτελούν θυγατρική της Thalestris Limited.
Η Άρτεμις Αρτεμίου (Αρτεμίου) είναι η γενική διευθύντρια και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Cytrox Holdings Zartkoruen Mukodo Reszvenytarsasag (Cytrox Holdings), μέλος της Κοινοπραξίας Intellexa που ορίστηκε σύμφωνα με την ΕΟ 13694, όπως τροποποιήθηκε. Ο Αρτεμίου είναι επίσης υπάλληλος της Intellexa Α.Ε
Aliada GroupInc. (Aliada Group), μια εταιρεία με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους και μέλος της Κοινοπραξίας Intellexa, έχει επιτρέψει συναλλαγές δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων που αφορούν το δίκτυο. Η Ομάδα Αλιάδα διευθύνεται από τον Ντίλιαν. Ο Όμιλος Aliada συνδέθηκε με την Intellexa SA και την Intellexa Limited και κατείχε μετοχές της Cytrox Holdings.
Ο Felix Bitzios, ο Andrea Nicola Constantino Hermes Gambazzi, ο Merom Harpaz, η Panagiota Karaoli, η Artemis Artemiou¸ and the Aliada Group Inc. ορίζονται σύμφωνα με την ΕΟ 13694, όπως τροποποιήθηκε, ως υπεύθυνοι ή συνένοχοι, ή εμπλοκή, απευθείας ή έμμεσα, δραστηριότητες που ενεργοποιούνται από τον κυβερνοχώρο που προέρχονται ή κατευθύνονται από άτομα που βρίσκονται, εν όλω ή εν μέρει, εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι εύλογα πιθανό να οδηγήσουν σε σημαντική απειλή για την εθνική ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική ή έχουν συμβάλει ουσιαστικά σε , ή την οικονομική υγεία ή τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα των Ηνωμένων Πολιτειών και που έχουν σκοπό ή αποτέλεσμα να προκαλέσουν σημαντική κατάχρηση κεφαλαίων ή οικονομικών πόρων, εμπορικών μυστικών, προσωπικών στοιχείων αναγνώρισης ή οικονομικών πληροφοριών για εμπορικό ή ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ή ιδιωτικό οικονομικό όφελος.
Ως αποτέλεσμα της σημερινής ενέργειας, όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα συμφέροντα σε περιουσιακά στοιχεία των καθορισμένων προσώπων που περιγράφονται παραπάνω που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες ή βρίσκονται στην κατοχή ή τον έλεγχο ατόμων των ΗΠΑ έχουν αποκλειστεί και πρέπει να αναφέρονται στην OFAC”.