Φίλησε το χέρι του πατέρα του και μετά οι Οθωμανοί…

Κοινοποίηση:
AGIOS

Ο Άγιος Νεομάρτυς Μύρων καταγόταν από το Μεγάλο Κάστρο της Κρήτης, το σημερινό Ηράκλειο, και γεννήθηκε από ευσεβείς και φιλόθεους γονείς. Ο πατέρας του ονομαζόταν Δημήτριος και ήταν δίκαιος και ενάρετος άνθρωπος. Ο Άγιος ήταν σεμνός και σώφρων, και αγαπούσε υπερβολικά την παρθενία και την άσκηση. Εργαζόμενος ως ράπτης στο Ηράκλειο συκοφαντήθηκε από τους Τούρκους, οι οποίοι τον φθονούσαν, ότι δήθεν αποπλάνησε μια Τουρκοπούλα. Στο δικαστήριο ο Άγιος απέρριψε απολογούμενος την συκοφαντία, αλλά ετέθη σε αυτόν το δίλημμα του εξισλαμισμού ή του θανάτου. Ο Μάρτυρας Μύρων αποκρίθηκε με παρρησία ότι δεν αρνείται την πίστη του, αλλά είναι έτοιμος να υποστεί κάθε βασανιστήριο για την αγάπη του Χριστού, καθώς γεννήθηκε Χριστιανός και Χριστιανός θέλει να πεθάνει.

Για τον λόγο αυτό τον χτύπησαν ανηλεώς και τον έριξαν στην φυλακή. Όταν τον έβγαλαν από αυτήν, τον οδήγησαν και πάλι ενώπιον του κριτού, όπου ο Άγιος επαναλάμβανε συνεχώς ότι ήθελε να πεθάνει ως Χριστιανός. Έτσι καταδικάσθηκε στον δι’ αγχόνης θάνατο. Λίγο πριν από το μαρτύριο ο Μάρτυρας Μύρων ζήτησε την άδεια από τους δήμιους και πλησίασε τον πατέρα του. Έπεσε στα πόδια του και του φίλησε το χέρι. Αφού έλαβε την ευχή του προσήλθε προ των δημίων και μετά από λίγο δέχθηκε το στέφανο του μαρτυρίου. Ήταν το έτος 1793 μ.Χ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. #φοβερον του εμπεσειν εις χειρας Θεου ζωντος#
    ο καθενας θα δωσει λογο, την ημερα την φοβερα κι επιφανη, λογο κι ακομα για την μικροτερη αργολογια που εγινε στην συντομη ζωη μας,
    φανταστητε για την αμαρτια της σ υ κ ο φ α ν τ ι α ς………….

  2. ΔΙΔΑΧΗ Γ’
    Από θεού η δουλεία του Γένους!
    .
    “Τριακόσιους χρόνους μετά την Ανάστασιν του Χριστού μας έστειλεν ο Θεός τον άγιον
    Κωνσταντίνον και εστερέωσε βασίλειον χριστιανικόν• και το είχαν χριστιανοί το βασίλειον
    1150 χρόνους. Ύστερον το εσήκωσεν ο Θεός από τούς χριστιανούς και έφερε τον Τούρκον
    και του το έδωσε δια ιδικόν μας καλόν, και το έχει ο Τούρκος 320 χρόνους. Και διατί έφερεν
    ο Θεός τον Τούρκον και δεν έφερεν άλλο γένος; Δια ιδικόν μας συμφέρον• διότι τα άλλα έθνη
    θα μας έβλαπτον εις την πίστιν, ο δε Τούρκος άσπρα (χρήματα) άμα του δώσης κάμνεις ο,τι θέλεις”
    ΑΙΤΩΛΌΣ

  3. zagkle ΜΟΥΛΟΚΟΥΝΑΒΟ ΕΙΣΗΛΘΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΣΧΑΡΑ της μητρος σου

  4. ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΑΠΟΡΩ ΜΟΥΛΕ εσενα ΠΩΣ ΔΕΝ σε ΕΠΝΙΞΕ Η μανα σου ΚΑΙ ΧΑΛΑΣ ΤΗ ΡΑΤΣΑ

  5. Σήμερα θα του έλεγαν οι παπάδες “μην πεθάνεις παιδί μου. Ο Χριστός καταλαβαίνει. Κάνε υπακοή.”

Comments are closed.