«Φαμίλια» η μαφία των εκβιαστών στο δήμο Αθηναίων: Στο κόλπο μητέρα, γιος και κόρη – Ποια είναι η αρχηγός «Νάνσυ»

Κοινοποίηση:
familia

Η κόρη της οικογένειας, η φερόμενη ως «Νάνσυ» συντόνιζε ως αρχηγός της μαφίας, με τον αδερφό και τη μητέρα να ακολουθούν ως έμπιστοι που διαχειρίζονταν και διαμοίραζαν το μαύρο χρήμα.

Έτσι δρούσε η αρχηγός
Η «Νάνσυ» ήταν το πρόσωπο κλειδί της εγκληματικής οργάνωσης που έλυνε και έδενε, συντονίζοντας τα υπόλοιπα μέλη ώστε να αποκομίζουν τεράστια χρηματικά οφέλη. Η ίδια, λοιπόν, «αναλάμβανε τη διαδικασία αδειοδότησης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.)… καθώς και την διαχείριση των μετέπειτα θεμάτων που θα προέκυπταν με αυτά, όπως είναι οι βεβαιώσεις παραβάσεων από δημόσιες υπηρεσίες, η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος ή Α.Φ.Μ. λόγω πολλαπλών παραβάσεων και άλλα θέματα που αφορούν στην λειτουργία καταστημάτων, ξενοδοχείων και υπό κατασκευή κτισμάτων» όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ασφάλειας.

Λόγω και της θέσης που κατείχε αλλά και της δράσης της «γνώριζε σε πολύ καλό βαθμό τις απαραίτητες διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθήσει στις δημόσιες υπηρεσίες και είχε αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο γνωριμιών που αποτελούνταν από καταστηματάρχες και από δημοσίους υπαλλήλους όλων των φορέων που εμπλεκόταν στην αδειοδότηση και τον έλεγχο των ανωτέρω επιχειρήσεων». Επί της ουσίας πλησίαζε τους καταστηματάρχες και τους προσέφερε προστασία από τυχόν ελέγχους, με ένα φυσικά υψηλό αντίτιμο.

Για να είναι σίγουρη πως θα αποκομίσει κέρδος και πως οι καταστηματάρχες τελικά θα πέσουν στην παγίδα έστελνε άλλα μέλη της μαφιόζικης παρέας της να κάνουν ελέγχους στα εν λόγω καταστήματα, καθώς «γνώριζε ότι μετά τον έλεγχο θα ζητούσαν την συνδρομή της για να αποφύγουν την βεβαίωση παραβάσεων».

Έτερο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης ήταν ο αδερφός της «Νάνσυ», ο οποίος παραλάμβανε τα χρηματικά ποσά από τους καταστηματάρχες, κατόπιν φυσικά εντολής της. Έπειτα κάποια από τα παράνομα κέρδη τα έκρυβαν στο σπίτι της μητέρας τους ενώ κάποια άλλα τα μοίραζαν στους δημοσίους υπαλλήλους και τα μέλη της οργάνωσης.

Μάλιστα, τα δύο αδέρφια «είναι δηλωμένοι ψευδώς ότι εργάζονται σε συμβουλευτική εταιρεία, προκειμένου να φαίνονται ασφαλισμένοι και ότι έχουν «νόμιμο» εισόδημα, ενώ στην πραγματικότητα δραστηριοποιούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες δίχως να πληρώνουν τους απαιτούμενους φόρους, αναφορικά με τα έσοδα τους εκτός του πλαισίου της εγκληματικής οργάνωσης».

Γνώριμη των αρχών η αρχηγός της οργάνωσης
Άξιο λόγου, βέβαια, είναι και το γεγονός πως η συγκεκριμένη έχει μπει και κατά το παρελθόν στο στόχαστρο των αρχών, χωρίς να φαίνεται πως η ίδια πτοήθηκε. Το 2009 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα απάτης, καθώς παριστάνοντας την μεσίτρια αποπειράθηκε να πουλήσει ακίνητα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, αξίας άνω των 120.000.

Ένα χρόνο μετά, το 2010 είχε κατηγορηθεί για υπεξαίρεση του ποσού των 124.831,38 ευρώ ως εργαζόμενη σε γραφείο γενικών ασφαλίσεων. Και για τις δύο υποθέσεις της επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Ο αδερφός σε ρόλο εισπράκτορα- ταμία- οδηγού
Ο αδερφός της φερόμενης ως ηγέτιδας είχε αναλάβει τον ρόλο του εισπράκτορα – ταμία της οργάνωσης. Η αδερφή είχε αναλάβει να καθοδηγεί τον αδερφό της, ο οποίος πήγαινε στα επίμαχα καταστήματα και παραλάμβανε τα χρηματικά ποσά, απόρροια εκβιασμών και εξυπηρετήσεων. Ωστόσο, η χάρη του αδερφού δεν σταματούσε εκεί… αλλά εκτελούσε και χρέη οδηγού και συνοδού της αδερφής του, την οποία και συνόδευε στις συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους και τους εκβιαζόμενους.

Η μητέρα συνεργός
Η μητέρα των δύο, μέλος επίσης της εγκληματικής οργάνωσης όχι μόνο ήξερε τα πάντα αλλά βοηθούσε τα παιδιά της να αποθηκεύουν το μαύρο χρήμα, καθώς λόγω ηλικίας ήταν ένα άτομο «υπεράνω υποψίας». Είχε ακόμα την αρμοδιότητα να βγάζει λεφτά από το ταμείο και να τροφοδοτεί την αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης ώστε εκείνη με τη σειρά της να δωροδοκεί δημόσιους υπαλλήλους και να πληρώνει τα υπόλοιπα μέλη. Ως καλή μάνα συμβούλευε το γιο της «να είναι προσεχτικός και να μην αναφέρει στο τηλέφωνο για τα χρηματικά ποσά που μεταφέρει στην οικία της».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Το 2009 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα απάτης και “στο καπάκι” είχε κατηγορηθεί για υπεξαίρεση.
    Οι υπηρέτες της Θέμιδας, τη δεύτερη φορά που βρέθηκε μπροστά τους , δεν κατάλαβαν ότι αυτή δεν θα σταματούσε εκεί; Χρειάζεται γνώσεις ψυχολογίας; Γιατί δεν εξέτισε ποινή φυλάκισης; Γιατί δεν πιάστηκε στη φάκα αυτή και ο αδερφός της αφού δεν πλήρωναν φόρους σαν ελεύθεροι επαγγελματίες; Πώς τα ανακαλύπτουν όλα οι δημοσιογράφοι και αυτοί που πρέπει, τα μαθαίνουν τελευταίοι; Γιατί τόσα ατοπήματα της Δικαιοσύνης (φυλακές-ξενοδοχεία, εγκληματίες-ψυχασθενείς που κυκλοφορούν ελεύθεροι) κάθε φορά που “σκάει” μια καινούρια υπόθεση; Μήπως σ’αυτή τη χώρα έχουμε εκπαιδευτεί και συνεχίζουμε να εκπαιδευόμαστε στο “άρπαξε να φας και κλέψε νά’χεις”; Μήπως όσοι έχουν μείνει να τηρούν τους νόμους είναι “ανεπίδεκτοι μαθήσεως”; Υπάρχουν και τα “μιας πεντάρας νιάτα” που βλέπουν τι συμβαίνει γύρω τους και προβλήματίζονται. “Βρε μπας και…;”

Comments are closed.