Φειδίας Παναγιώτου: Ο youtuber που προκάλεσε πολιτικό «σοκ» στην Κύπρο – Τρίτη δύναμη στο νησί

Κοινοποίηση:
feidias

Ένας 25χρονος youtuber με εκατομμύρια διαδικτυακούς φαν προκάλεσε σάλο στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου και κατάφερε ως ανεξάρτητος να συγκεντρώσει ποσοστό 20% και να εκλεγεί ευρωβουλευτής. Ο Φειδίας Παναγιώτου είναι πλέον το πρόσωπο που συζητά όλη η Κύπρος.

Μόνος του, χωρίς προεκλογική εκστρατεία πλησίασε τα ποσοστά των δυο μεγάλων κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και άφησε πίσω του ιστορικά κόμματα της Μεγαλονήσου όπως το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ. Στις πρώτες του δηλώσεις είπε πως δεν περίμενε αυτό το ποσοστό, γιατί όταν αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα δεν πίστευε ότι θα εκλεγεί, καθώς κλήθηκε να κερδίσει κόμματα με μηχανισμούς και πλήρη ψηφοδέλτια.

Έχει δηλώσει πως θα επιδιώξει να γίνει μέλος της Επιτροπής για τη Παιδεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και δεν θα ενταχθεί σε καμία πολιτική ομάδα, αλλά θα προσπαθήσεινα συγκροτήσει τη δική του πολιτική ομάδα.Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε πως δεν έχει ψηφίσει ποτέ του, δεν έχει εκλογικό βιβλιάριο και δεν έχει ιδέα από πολιτική, αλλά και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν διατύπωσε καμία θέση σε κανένα πολιτικό θέμα, δηλώνοντας πως όταν εκλεγεί θα τα μάθει όλα, αφού για ό,τι χρειάζεται συμβουλεύεται το YouTube και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το «φαινόμενο Φειδίας» για το οποίο κάνουν λόγο τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης δείχνει την ήττα του πολιτικού συστήματος και διαμορφώνει το παζλ μιας δύσκολης εκλογικής αναμέτρησης, κυρίως σε ό,τι αφορά την ανάδειξη μελών του Ευρωκοινοβουλίου. Η νίκη του Φειδία προκάλεσε κλυδωνισμούς στο πολίτικό σύστημα, το οποίο αντιμετώπισε αμήχανα το αποτέλεσμα και την εκλογή ενός νεαρού youtuber.

Το μεγάλο μήνυμα της εκλογής του συνδέεται πρωτίστως με την απαξίωση του πολιτικού συστήματος και της ανάγκης των πολιτών να στείλουν ηχηρό μήνυμα προς τα κόμματα.

Ο Φειδίας Παναγιώτου, κατάφερε να εισπράξει την απαξίωση των πολιτών έναντι του πολιτικού συστήματος να οδηγήσει τους νέους στις κάλπες. Με βάση τα όσα αναφέρθηκαν, οι ψήφοι του προέρχονται από ανθρώπους, νέους ηλικιακά, που δεν ψήφισαν στο παρελθόν και ως εκ τούτου προήλθαν από την αποχή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. σκεφτειτε τι εχουμε να δουμε απο αυριο στο ελληνικο youtube. τερυ αγορι μου δεν κανεις για πολιτικος και ας πηρες το χρισμα κατ’ευθειαν απο τον ιησου χριστο.

  2. Το πατριωτικό EΛΑΜ μόνο 12%, ενώ ταυτόχρονα πήρε 17% ο Τroller απ’το Youtube, που τρολάρει το σύστημα.

    Τζυπράιοι, μπορείτε και καλύτερα, μάγκες. Αλλά μην ξεχάσετε να ζητήσετε και βοήθεια απ’τα Ελλαδίτικα αδερφια, όταν ο Ερντογάνης θα σας κάνει ισλαμο-απόβαση αλά D-Day.

    Βεβαια ακόμα και ο νεανίας Τρόλερ, είναι απείρως καλύτερος απ’το εθνοπροδοτικό ΑΚΕΛ , που ευτυχώς πάτωσε κι αυτό.

  3. Οι πολιτικοί πόσο σχετικοί είναι με τα προβλήματα και την αντίληψη στο τι περνά οι κοινωνία????

  4. Οι Τούρκοι θα πάρουν την μισή Κύπρο επειδή 20%ψήφισε Φειδία????είσε σοβαρός άνθρωπε μου??εσείς που δώσατε 40τακατο σε λαμόγια κλέφτες πράκτορες προδότες πολιτικούς τι είστε δηλαδή ??Όσο για το άλλο σχόλιο για γαϊδούρια και Μαλακές να πω ότι φάνηκε από την χθεσινή μέρα εκλογών Πίος είναι γαϊδούρι βγάζοντας 1 και 2 κόμμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ απλά να θυμίσω φωτιές Μάτι, δυστύχημα Τέμπη ,το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια ,μνημόνια ,διαχείριση Κορωναίου .ελεύθερος Τύπος ,νομοσχέδια για πουσ…….ες. Υιοθεσία παιδιών από μη προσδιορισμένα φύλλα. Αυτή είναι η κατάντια σου Έλληνα .Σας λυπαμε γιατί έχετε κυβέρνηση που δεν σας αξίζει..

  5. Ο ΤΡΕΛΟ ΚΥΠΑΡΑΙΟΣ ΑΥΤΟΣ… ΚΑΤΑΦΕΡΕ !!! Κ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ !!!!!…..
    Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ.

  6. Γι αυτο οι Τουρκοι θα παρουν και την υπολοιπη ΚΥΠΡΟ. ΜΑΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ……

    1. Επειδή ψηφισαν τον ασχετο ή επειδή ψηφιζαν χρόνια κομμουνιστες και διεφθαρμένους;

  7. ΤΖΙΜΠΡΑΙΙΚΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΟΛΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ

Comments are closed.