Φθιώτιδα: Ιστορίες ταχυδρομικής τρέλας! Συνταξιούχοι πρέπει να αλλάξουν 4 λεωφορεία για να πληρωθούν

Κοινοποίηση:
συνταξη

Με το όνειρο να κάνουν Χριστούγεννα αξιοπρεπώς έμειναν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ στα χωριά της Υπάτης αφού ο ένας και μοναδικός ταχυδρόμος που τους εξυπηρετεί, υπηρετεί ούτε λίγο ούτε πολύ… 45 χωριά!

Αν και τα χρήματα των συντάξεων έχουν κατατεθεί κανονικά στο Ταχυδρομείο, ο φόρτος εργασίας που έχει επωμισθεί ένας και μόνο υπάλληλος για την διακίνηση της αλληλογραφίας σε μια γεωγραφική έκταση που ξεκινά από τα ορεινά της Μακρακώμης και φτάνει ως τα ορεινά της Υπάτης και τον κάμπο της Λαμίας, δεν του επιτρέπει να μοιράσει εγκαίρως τις συντάξεις των ηλικιωμένων.

Ετσι, οι ηλικιωμένοι ή θα πρέπει να περιμένουν για μερικές ακόμη ημέρες –στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό σημαίνει ότι θα κάνουν Χριστούγεννα με τις τσέπες κυριολεκτικά άδειες – ή να πληρωθούν από το Ταχυδρομείο της Σπερχειάδας. Όσο και αν η δεύτερη λύση ακούγεται απλή, στην πραγματικότητα πρόκειται για ταξίδι-οδύσσεια για τους ηλικιωμένους .

Κάποιοι από τους δικαιούχους των συντάξεων είναι υπερήλικες με σοβαρά προβλήματα υγείας. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φτάσουν ως τη Σπερχειάδα. Αλλά ακόμη και όσοι στέκονται στα πόδια τους θα πρέπει ή να σταθούν τυχεροί βρίσκοντας κάποιον να τους μεταφέρει με ΙΧ ή να πάρουν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ από το χωριό τους, να φτάσουν στη Λαμία και από το ΚΤΕΛ στη Λαμία να πάρουν άλλο λεωφορείο για να ταξιδέψουν ως τη Σπερχειάδα. Από τη Σπερχειάδα θα πρέπει να επιστρέψουν στη Λαμία και από τη Λαμία με άλλο λεωφορείο να γυρίσουν στα χωριά τους!

Το παράλογο στην υπόθεση είναι ότι αν και η Υπάτη ανήκει διοικητικά στον Δήμο Λαμιέων, ταχυδρομικά ανήκει στην Σπερχειάδα και… ιατρικά στη Μακρακώμη!

Η μόνη λύση που διεκδικούν –μάταια δυστυχώς ως τώρα οι κάτοικοι- είναι το αυτονόητο. Δηλαδή η Υπάτη να ανήκει και στο Ταχυδρομείο της Λαμίας ώστε να αποφορτιστεί ο ένας και μοναδικός ταχυδρομικός υπάλληλος της Σπερχειάδας από την διακίνηση της αλληλογραφίας 45 χωριών στην πλειοψηφία τους ορεινών και απομονωμένων .

Το LamiaNow είχε φέρει ξανά το θέμα στη δημοσιότητα μεταφέροντας τις φωνές διαμαρτυρίας των κατοίκων και της προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Υπάτης Βίκυς Παπανάγνου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: