«Φιλί της ζωής» στον Τσίπρα έδωσε ο Ζάεφ Πως από την ΕΡΤ “πούλησε” τη συμφωνία στους Ελληνες (ΒINTEO)

Κοινοποίηση:
4486680-750x430

Παράταση ζωής στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων, μίλησε για τα οφέλη της συμφωνίας και για τις δύο χώρες και έκανε γνωστό το χρονοδιάγραμμα των επόμενων κινήσεων στα Σκόπια, τα οποία ωστόσο ευνοούν και δίνουν πολιτικό χρόνο επτά μηνών στην συγκυβέρνηση.

Συγκεκριμένα ο Ζ.Ζάεφ αποκάλυψε ότι το δημοψήφισμα θα γίνει μεταξύ 23 Σεπτεμβρίου και 7 Οκτωβρίου με απώτερο στόχο να κυρωθεί το δημοψήφισμα από την Βουλή των Σκοπίων στις 15 Ιανουαρίου 2019.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή για την κύρωση της συμφωνίας, εάν βέβαια όλα έχουν ολοκληρωθεί στα Σκόπια, θα πραγματοποιηθεί προς τον Φεβρουάριο ή το αργότερο Μάρτιο του 2019.

Δηλαδή, η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή των Ελλήνων προς την Άνοιξη του 2019, γεγονός που ενισχύει την στόχευση Τσίπρα – Καμμένου να μεταθέσουν τις εξελίξεις για τα μέσα του επόμενου έτους, ώστε να έχει «εκτονωθεί» η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί σήμερα.

Σε πολιτικό επίπεδο, αυτό σημαίνει ότι στην Ελλάδα η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου μπορεί να διατηρηθεί αρραγής -παρά τις αγεφύρωτες διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ στο Σκοπιανό- τουλάχιστον για τους επόμενους επτά μήνες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: