Φινλανδία: Ψηφίστηκε «το πιο αυστηρό νομοσχέδιο στην Ευρώπη» για τη συνοριακή ασφάλεια

Κοινοποίηση:
finlandia-synora

Η Φινλανδία ενέκρινε το πιο αυστηρό νομοσχέδιο για την ασφάλεια των συνόρων στην Ευρώπη, το οποίο επιτρέπει την απώθηση των παράνομων μεταναστών στα σύνορα χωρίς να καταγράφεται το αίτημα ασύλου τους, αν αυτοί αναγνωριστούν ως «μέρος υβριδικής πολεμικής επιχείρησης».

Η νέα νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα στη φινλανδική κυβέρνηση να αποκρούει αιτούντες άσυλο στα σύνορα και να τους επιστρέφει σε χώρες όπου γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για διεθνή προστασία.

Η νέα νομοθεσία ψηφίστηκε ως απάντηση στις κατηγορίες της Φινλανδίας ότι η Ρωσία διοχετεύει σκόπιμα μετανάστες στα φινλανδικά σύνορα, κάτι που η Ρωσία αρνείται.

Ο νόμος αυτός εγείρει ευρωπαϊκές αντιδράσεις, με τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης να εκφράζει ανησυχίες για τις πρακτικές αυτές, οι οποίες μπορεί να παραβιάζουν τις αρχές της μη επαναπροώθησης και της συλλογικής απέλασης.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που η Φινλανδία έχει ενταθεί η ανησυχία για την εθνική ασφάλεια, ιδιαίτερα μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αυτό το μέτρο πρέπει να ψηφίσει μια εθνική κυβέρνηση στην Ελλάδα. Δε μπορεί ο καζαμπουμπου από την Αφρική να δηλώνει Σύριος και να κάνει αίτηση για άσυλο και μέχρι να εξεταστεί η αίτηση να κυκλοφορεί ελεύθερος. Συν τα 450€ το μήνα και όλα τα τσάμπα. Ελλάδα, η χώρα που το προφανές καταργήθηκε με νόμο.

Comments are closed.