Φονική έκρηξη βυτιοφόρου στη Μιραγκουάν: Δεκάδες θύματα από το ατύχημα

Κοινοποίηση:
Καταγραφή-85 keri

Σήμερα, η Αϊτή βυθίστηκε στο πένθος καθώς 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 40 τραυματίστηκαν από μια φονική έκρηξη βυτιοφόρου. Ο Φιντέλ Νικολά, επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στην επαρχία Νιπ, επιβεβαίωσε τον τραγικό απολογισμό μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Η έκρηξη συνέβη όταν οι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να συλλέξουν καύσιμα από μια διαρροή που είχε προκληθεί από το βυτιοφόρο, το οποίο είχε σταματήσει λόγω τροχαίου ατυχήματος στην περιοχή Μιραγκουάν, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. Στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το βυτιοφόρο εξερράγη, προκαλώντας τον θάνατο 16 ανθρώπων και σοβαρούς ή ελαφρύτερους τραυματισμούς σε άλλους 40.

Αυτό το περιστατικό αναδεικνύει τους κινδύνους που συνδέονται με την ακατάλληλη διαχείριση καυσίμων και τις συνέπειες που μπορεί να έχει σε κοινότητες που πλήττονται από τέτοιες καταστάσεις.

Δεκάδες άνθρωποι είχαν πλησιάσει στο ακινητοποιημένο βυτιοφόρο για να μαζέψουν καύσιμα από διαρροή που είχε, όταν σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη

Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε κοντινό νοσοκομείο τόνισε ο Νικολά, ενώ ο σοβαρά τραυματίες θα μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

 

Το Μιραγκουάν είναι μια πόλη-λιμάνι που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από το Πορτ-ο-Πρενς, πρωτεύουσα αυτής της φτωχής χώρας της Καραϊβικής.

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός, Γκάρι Κονίλ, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση μετά από αυτή την τραγωδία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Εμανουέλ Πιερ, επικεφαλής της Εθνικής Πολιτικής Προστασίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response