Φονικοί βομβαρδισμοί στο Μπέλγκοροντ: Η Ουκρανία απαντά στην επίθεση της Λβιβ

Κοινοποίηση:
oukraniaZelenski3-696x400

Η Ουκρανία αντέτεινε με αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε χωριό κοντά στο Μπέλγκοροντ, έπειτα από την πρόσφατη φονική ρωσική επίθεση στην πόλη Λβιβ. Σύμφωνα με αναφορές, τρεις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς που έπληξαν το χωριό Νόβαγια Ταβόλζανκα, το οποίο βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

 

Ο κυβερνήτης της περιοχής, Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ, επιβεβαίωσε μέσω Telegram ότι το χωριό έχει υποστεί επανειλημμένες επιθέσεις από τον ουκρανικό στρατό. Η περιοχή του Μπέλγκοροντ έχει γίνει συχνά στόχος διασυνοριακών βομβαρδισμών και επιθέσεων με drones κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σύγκρουσης. Ειδικότερα, η περιφέρεια αυτή γειτονεύει με την Κουρσκ, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν προηγουμένως εισέλθει στο ρωσικό έδαφος τον περασμένο μήνα, προκαλώντας ανησυχία στις ρωσικές αρχές.

Στη Λβιβ τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας έχασαν τη ζωή τους από τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στο Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία και ο μόνος που επέζησε είναι ο πατέρας, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές.

Από την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν συνολικά επτά άνθρωποι και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν.

«Μόνο ο άνδρας (που εικονίζεται) σε αυτή τη φωτογραφία επέζησε από τη σημερινή επίθεση. Η σύζυγός του Εβγκενία και οι τρεις κόρες τους, Γιαρίνα, Νταρίνα και Εμιλία, σκοτώθηκαν μέσα στο σπίτι τους» ανέφερε ο δήμαρχος του Λβιβ Άντριι Σαντόβι, σε ανάρτησή του στο Telegram. Το μήνυμα συνοδευόταν από μια φωτογραφία όπου εικονίζεται η πενταμελής οικογένεια: χαμογελαστοί, κρατώντας στα χέρια ηλιοτρόπια, με τον πατέρα, τον Γιαροσλάβ Μπαζίλεβιτς ανάμεσα στη σύζυγό του και τις τρεις κόρες τους, ηλικίας 21, 18 και 7 ετών.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response