“Φρενίτιδα” για το iPhone 11 – Εξαντλήθηκαν σε μια μέρα στην Ελλάδα

Κοινοποίηση:
720_675429_53c71799db-86b891ae1be0c402

Εξαντλήθηκαν την Παρασκευή τα iPhones 11 στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες εφημερίδας, οι Έλληνες λάτρεις της συσκευής διέθεσαν πάνω από 10 εκατ. ευρώ μόνον σε μία ημέρα, εξαντλώντας όλο το στοκ που διέθεσε η αμερικανική Apple για την Ελλάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με εφημερίδα, η ζήτηση κατευθύνθηκε για άλλη μια φορά προς τα ακριβά μοντέλα, τα iPhones 11 Pro και iPhones 11 Pro Max. Πρόκειται για συσκευές με λιανική τιμή διάθεσης που ξεκινάει από 1.229 ευρώ και φτάνουν έως τα 1.789 ευρώ για το πιο ακριβό μοντέλο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα  πάνω από το 70% των συσκευών που ζητήθηκαν αφορούσαν τα πανάκριβα μοντέλα της Apple. Aντίθετα η ζήτηση που παρουσιάστηκε στο εισαγωγικό μοντέλο iPhone 11 με τιμή διάθεσης που ξεκινάει από 869 ευρώ, περιορίσθηκε στο 20% έως 25%.

Ενδεικτικό είναι ότι όλα τα μεγάλα δίκτυα διανομής κινητών τηλεφώνων την πρώτη ημέρα διάθεσης των iPhones 11 στην Ελλάδα, παρουσίαζαν διαθεσιμότητα στο εισαγωγικό μοντέλο iPhone 11, περιορισμένη διαθεσιμότητα στο iPhone 11 Pro, ενώ το iPhone 11 Pro Max δεν υπήρχε πουθενά. Ούτε στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ούτε στα δίκτυα λιανικής διάθεσης ηλεκτρονικών, συμπεριλαμβανομένης της αντιπροσωπείας της Apple στην Ελλάδα, iStorm. Όσοι επισκέπτονταν τις σχετικές ιστοσελίδες θα παρατηρούσαν ότι οι νέες και ακριβές συσκευές θα ήταν «σύντομα διαθέσιμες» ή ότι «έρχονται σύντομα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Κατά τα άλλα μαστιζομαστε από οικονομικής πλευράς. Μέχρι να το εξοφλήσουν θα θέλει πέταμα,ΧΑ!

  2. Καλημέρα Στέφανε,

    Εξαντλήθηκαν τα Νέα Μοντέλα για το iPhone 11 στην Ελλάδα και Μάλιστα τα πιο ακριβά Μοντέλα της Apple; Μάλιστα, Πολύ Ωραία. Δηλαδή, ο Κόσμος Έτρεξε στα Μαγαζιά να “Αγοράσει” Ένα Ομολογουμένως Πολύ Ωραίο Τηλέφωνο με Απεριόριστες Λειτουργίες, να το Εξοφλήσει σε 48 ή 60 Δόσεις ( 4 ή 5 Χρόνια ), με 20-25 Ευρώ το Μήνα, που Ασφαλώς Είναι Ένα Ποσό που Μπορεί Κάποιος να το Αντέξει, και όταν Καταφέρει να το Εξοφλήσει θα Έχουν Βγει στην Αγορά άλλα 3 Μοντέλα Τουλάχιστον ( και Ορθά διότι η Τεχνολογία Εξελίσσεται ), και το Σημερινό Τηλέφωνο θα Θεωρείται Πεπερασμένο. Και πάλι ξανά στη Διαδικασία να Αγοράσει ο Κόσμος το Νέο Τηλέφωνο για άλλα 4 ή 5 Χρόνια.

    Ναι, αλλά αυτό δεν Σημαίνει σε Καμία Περίπτωση Άυξηση της Καταναλωτικής Δύναμης για μία Κοινωνία. Η Καταναλωτική Δύναμη Μετριέται κατά Πόσο Είναι σε Θέση ο Καταναλωτής να Αγοράζει Προιόντα και Υπηρεσίες Cash, και όχι με την Προοπτική των Δόσεων Μακράς Περιόδου. Διότι Μπορεί να “Αγοράζει” Κάποιος Τώρα Ένα Προιόν ή Υπηρεσία, όμως αυτό το Προιόν δεν του Ανήκει, αφού δεν το Έχει Εξοφλήσει. Θα Είναι Δικό του, μόνο όταν το Προιόν Έχει Εξοφληθεί, και σε αυτήν την Περίπτωση, θα Ξαναμπέι στη Διαδικασία “Αγοράς” του Νέου Μοντέλου, και Πάει Λέγοντας…

    Διότι μην μου Πείτε, με την Σημερινή Κατάσταση στην Ελλάδα, με το Ύψος των Μισθών και των Συντάξεων, ο Κόσμος Έχει τη Δυνατότητα να Αγοράσει Ένα Τέτοιο Κινητό Τηλέφωνο και να το Εξοφλήσει Cash, τη Στιγμή που Δυσκολέυεται να Πληρώσει ή δεν Μπροεί Πλέον να Πληρώνει τις Υποχρεώσεις προς την Εφορία ( με όλη αυτήν την Υπερ-Φορολόγηση ) ή τις Τράπεζες, διότι αυτά δεν Είναι Σοβαρά Πράγματα.

    Αλλά αυτό δεν Είναι Τωρινό Φαινόμενο, και πριν το 2010, τα Τελευταία Χρόνια Αυτό Γινόταν στην Ελλάδα, σου Έφερναν οι Εταιρίες Προιόντα με τα Τελευταία Μοντέλα της Τεχνολογικής Εξέλιξης, ότι Καλύτερο Κυκλοφορούσε στην Αγορά, και φυαικά και η Τιμή Προιόντος Είναι Ανάλογη, και όταν ο Καταναλωτής Έβλεπε την Τιμή στα 850 Ευρώ, για παράδειγμα, του Έλεγαν, θα το Βάλουμε σε μία Καρτούλα, και θα Δίνετε το Μήνα 10 ή 15 Ευρώ, ο Καταναλωτής Άκουγε τα 10 Ευρώ το Μήνα και Προχωρούσε στη Διαδικασία. Και έτσι, 10 Ευρώ το Μήνα για το Ένα Προιόν, 15 Ευρώ για Άλλο Προιόν, με την Συνεχιζόμενη Αγορά Προιόντων με αυτόν Τρόπο, η Μηνιαία Δόση Πληρωμής σε Κάρτες Αυξανόταν με Αποτέλεσμα οι Καταναλωτές να μην Μπορούν να Ξεχρεώσουν και Έτσι Γινόταν Κατακόρυφη Αύξηση των Ληξιπρόθεσμων Χρεών ( Λαμβάνοντας Υπόψιν και τα Επιτόκια που στην Ελλάδα Είναι Πολύ Υψηλότερα από ότι στην Υπόλοιπη Ευρώπη ).

    Θα μου Πείτε, και τι να Γίνει, να μην Έχει τη Δυνατότητα ο Καταναλωτής να Χρησιμοποιεί Τέτοια Προιόντα; Ασφαλώς και Πρεπει να Έχει, θα Πρέπει όμως να Έχει και τη Δυνατότητα Αγοράς Cash, και για να Γίνει Αυτό, θα Πρέπει η Λιανική Τιμολόγηση Προιόντων και Υπηρεσιών να Είναι σε Συνάρτηση με την Καταναλωτική Δύναμη της Κοινωνίας και τους επιμέρους Φόρους που Επιβαρύνουν την Τελική Τιμή που Φθάνει στον Καταναλωτή.

    Έπειτα Ένας Λόγος που οι Εταιρίες Διαθέτουν και Προωθούν τα Προιόντα Τελευταίας Τεχνολογίας, Είναι ότι Έχουν κσι Μεγαλύτερο Κέρδος, διότι άλλο Είναι το Κέρδος σε Ένα Προιόν με Τιμή στα 1,200 Ευρώ και Διαφορετικό Βεβαίως σε Ένα Προιόν του Οποίου η Τιμή Είναι στα 400 ή 500 Ευρώ, για παράδειγμα. Το Δέλεαρ για τον Κόσμο Είναι η Παροχή Προιόντων και Υπηρεσιών με την Τελευταία Λέξη της Τεχνολογίας. Από τη Μία Είναι Σωστό Αυτό, όμως από την Άλλη, το Υψηλό Κόστος σε Παροχή Προιόντων και Υπηρεσιών Έχει Μακροπόθεσμες Επιπτώσεις στον Καταναλωτή όπου Κανείς δεν Εξηγεί, και Απλά Στέκονται στο Χαμηλό Ύψος της Μηνιαίας Δόσης για το Προιόν ή την Υπηρεσία.

    Σε Κάθε Περίπτωση όμως, η Τελική Επιλογή Ανήκει στον Καταναλωτή, Εκείνος Πρέπει να Είναι σε Θέση να Κατανοήσει εάν Είναι σε Θέση να Προχωρήσει σε μία Αγορά Προιόντος με Υψηλό Κόστος και τις Επιπτώσεις που Αυτό Μπορεί να Έχει Μακροπρόθεσμα. Με Άπλά Λόγια, οι Εταιρίες Κάνουν τη Δουλειά τους, και Καλά Κάνουν, Κοιτούν το Δικό τους Συμφέρον, και ο Καταναλωτής όμως Πρέπει να Κοιτάει το Δικό του Συμφέρον.

    Ευχαριστώ,

    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαιρετισμούς,

    Άγγελος από Μιλάνο

  3. Μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα , τα ακριβότερα iPhone στην Ελλάδα πωλούνται σε κατατρεγμένους πρόσφυγες. Στα νησιά που αποβιβάζονται έχουν αδειάσει κυριολεκτικά τα καταστήματα. Παρατηρούν οι γηγενείς ουρές από νεγροειδεις πελάτες που διαθέτουν από 700 ευρώ και πάνω για συσκευή…

  4. Αυτά βλέπουν οι Ευρωπαίοι και μετά μας ταράζουν στα μνημόνια…

  5. Δεν υπαρχουν λεφτα.Υπαρχει λιτοτητα.Δεν υπαρχουν εργασιες.Αυτα στα πλαισια των δημοκρατικων διαδικασιων,
    Τα cafe-bar ειναι γεματα ακομη και τις καθημερινες.Φαινεται οτι υπαρχει αρκετο λιπος ακομη απο την εποχη της φορο-διαφυγης.

Comments are closed.