Φρικτές εκτελέσεις: Μία γυναίκα μεταξύ των 21 θυμάτων στη Νασιρίγια

Κοινοποίηση:
profilakisi-ioannina-dolofonia-4-1

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις υπηρεσίες ασφαλείας και ιατρικές πηγές, τουλάχιστον 21 άτομα, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας, εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού σε φυλακή στο νότιο Ιράκ. Αυτή η εκτέλεση αποτελεί την πιο μαζική που έχει πραγματοποιηθεί σε μία μόνο ημέρα τους τελευταίους μήνες.

 

Ο ποινικός κώδικας του Ιράκ προβλέπει ότι οι κατηγορίες για «τρομοκρατία», δολοφονίες και διακίνηση ναρκωτικών τιμωρούνται με τη θανατική ποινή μέσω απαγχονισμού. Για να εγκριθούν οι εκτελέσεις, απαιτείται η υπογραφή του προεδρεύοντος της χώρας, γεγονός που δείχνει τη σοβαρότητα και τη διαδικασία που ακολουθείται για την επιβολή αυτών των ποινών.

Η συγκεκριμένη περίπτωση έχει προκαλέσει ανησυχία και αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας. Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν επανειλημμένα καταγγείλει τη χρήση της θανατικής ποινής στο Ιράκ, υποστηρίζοντας ότι πολλές φορές οι δίκες δεν είναι δίκαιες και οι κατηγορίες μπορεί να είναι αβάσιμες. Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις αυτές, καθώς η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα παραμένει τεταμένη.

 

«Υπάρχουν 21 άνθρωποι που εκτελέστηκαν για υποθέσεις τρομοκρατίας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένα στέλεχος υπηρεσίας ασφαλείας από την πρωτεύουσα Βαγδάτη.

Μία πηγή της σωφρονιστικής υπηρεσίας από το νότιο Ιράκ επιβεβαίωσε ότι έγιναν εκτελέσεις στη φυλακή της Νασιρίγια και ότι μία γυναίκα ήταν μεταξύ των καταδικασθέντων σε θάνατο. Ορισμένοι από αυτούς συνδέονταν με τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, πρόσθεσε.

«Η γυναίκα ήταν μέλος μίας ομάδας που σκότωσε έναν άνθρωπο» το 2019, στο περιθώριο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην πλατεία Ουάτμπα της Βαγδάτης, διευκρίνισε η ίδια πηγή. Διαδηλωτές είχαν σκοτώσει τότε έναν νεαρό άνδρα, κατηγορώντας τον ότι άνοιξε πυρ στο πλήθος, και κρέμασαν το πτώμα του από έναν στύλο.

Δεν είναι σαφές το πότε έγιναν οι εκτελέσεις, αφού ορισμένες πηγές είπαν ότι έγιναν στις 24 Σεπτεμβρίου και άλλες ότι έγιναν στις 25 Σεπτεμβρίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΗΖΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝ ΘΡΩΠΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Ο ΘΕΟΣ Ν Α ΜΗΝ ΑΞΙΩΝΗ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΟ ΔΜΟ ΝΑ ΜΗ ΓΕΝΙΕΤΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΟ AMHN ++++

Leave a Response