Φρικτό έγκλημα στην Ελβετία: Επιχειρηματίας στραγγάλισε και πολτοποίησε τη σύζυγό του

Κοινοποίηση:
via-kakopoiisi-xylodarmos-750x375

Η πρόσφατη υπόθεση δολοφονίας της Kristina Joksimovic, ενός πρώην φιναλίστ των καλλιστείων Μις Ελβετία, έχει προκαλέσει σοκ και αποτροπιασμό στην κοινωνία. Ο 41χρονος σύζυγός της, γνωστός ως «Thomas», παραδέχθηκε την πράξη του, η οποία συνέβη τον περασμένο Φεβρουάριο στο Binningen, κοντά στη Βασιλεία. Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Λωζάνης απέρριψε την έφεση του Thomas για αποφυλάκιση, επιβεβαιώνοντας τη σοβαρότητα των κατηγοριών που αντιμετωπίζει.

 

 

Η Kristina Joksimovic δεν ήταν μόνο ένα όμορφο πρόσωπο που διακρίθηκε σε διαγωνισμούς ομορφιάς. Ήταν επίσης μητέρα δύο παιδιών και μια γυναίκα με όνειρα και φιλοδοξίες. Η ζωή της πήρε μια αναπάντεχη τροπή όταν βρέθηκε θύμα ενός εγκλήματος πάθους. Οι λεπτομέρειες της δολοφονίας είναι ανατριχιαστικές: στραγγαλίστηκε, διαμελίστηκε με πριόνι και ψαλίδι κήπου, και τελικά πολτοποιήθηκε σε μπλέντερ.

Αυτή η φρικτή υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην κοινότητα. Πολλοί αναρωτιούνται πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο σε μια οικογένεια που φαίνεται φυσιολογική εκ πρώτης όψεως. Η κοινωνία καλείται να εξετάσει τα ζητήματα που αφορούν την ενδοοικογενειακή βία και τις ψυχικές παθήσεις που μπορεί να οδηγούν σε τέτοιες ακραίες πράξεις.

Η απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου να απορρίψει την έφεση του Thomas δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τέτοιες υποθέσεις στην Ελβετία. Οι δικαστές φαίνεται να έχουν λάβει υπόψη τους όχι μόνο τις αποδείξεις αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο γύρω από την ενδοοικογενειακή βία.

Η έρευνα έδειξε επίσης, ότι υπάρχουν «συγκεκριμένες ενδείξεις ψυχικής ασθένειας» που κρύβονται πίσω από την υπόθεση. Ο 41χρονος ομολόγησε πως την στραγγάλισε και διαμέλισε το σώμα της «πανικόβλητος». Πληροφορίες σε τοπικά μέσα αναφέρουν πως πριν την σκοτώσει, το θύμα είχε κινηθεί εναντίον του κρατώντας ένα μαχαίρι.

Πάντως, ιατροδικαστική έκθεση πάει ενάντια στον ισχυρισμό του για αυτοάμυνα, σύμφωνα με το ελβετικό πρακτορείο FM1 Today. «Για μένα, φαινόταν σαν να είναι η τέλεια οικογένεια» είπε άτομο που τους ήξερε στην εφημερίδα Blick.
Ένα άλλο άτομο όμως, υποστήριξε ότι η σχέση τους ήταν «σε κρίση για μήνες», με την αστυνομία να φέρεται να είχε κληθεί στο σπίτι τους κατόπιν αναφορών για σωματική βία. Οι ερευνητές ανέφεραν την «έλλειψη ενσυναίσθησης και την ψυχρότητα μετά τη δολοφονία της γυναίκας του», προσπαθώντας να καλύψει τον θάνατό της.

Η Kristina, καταγωγή από το Μπένινγκεν με σερβικές ρίζες, φέρεται να είχε αποχωρήσει από το μόντελινγκ για«να ασχοληθεί με την εύρεση μοντέλων και να εμπνεύσει την επόμενη γενιά». Μεταξύ άλλων, δίδαξε υποψήφιες για τα καλλιστεία Μις Ελβετία ώστε να ακολουθήσουν τα βήματά της. Επίσης, είχε για μοντέλα.
Η πρώην Μις Ελβετία, Christa Rigozzi, είχε δηλώσει σοκαρισμένη όταν έμαθε για τη δολοφονία της. «Είναι τρομερό. Είμαι πραγματικά σοκαρισμένη. Σκέφτομαι τις δύο κόρες της. Ήταν μια τόσο όμορφη και καλόκαρδη γυναίκα» είχε πει στο 20 Minuten.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response