Φτιάξε μόνοι σας άλμη για να διατηρήσετε τη φέτα – Σε 3 λεπτά με δύο απλά υλικά [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
feta

Η φέτα είναι ένα από τα τρόφιμα της ελληνικής κουζίνας με το οποίο συνοδεύουμε όλα ανεξαιρέτως τα πιάτα. Τη βάζουμε στη σαλάτα, την τρώμε σκέτη, την περιλούζουμε με ελαιόλαδο και ρίγανη ή απλά την «πετάμε» στο φούρνο με μπούκουβο για ένα γρήγορο μπουγιουρντί. Επίσης, δείτε το «γιαγιαδίστικο» κόλπο για να διατηρήσετε φρέσκια την φέτα για… μήνες.

Και θες να τη διατηρείς φρέσκια στο ψυγείο. Η άλμη είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Θέλεις μόλις δύο υλικά τα οποία έχεις σε αφθονία, ένα tip και έτοιμη η άλμη που θα διατηρήσει τη φέτα σου όπως τη μέρα που την αγόρασες.

Υλικά:
1 λίτρο νερό
70-80 γρ. χοντρό ή κανονικό αλάτι
Εκτέλεση:
Εδώ έχουμε δύο τρόπους. Τον παραδοσιακό και τον μοντέρνο.

Για να φτιάξετε την παραδοσιακή άλμη θα χρειαστεί να βάλετε το νερό σε μία κατσαρόλα και να ρίξετε το αλάτι. Θα το βάλετε να πάρει μία βράση στους 90 βαθμούς και θα το σβήσετε. Θα αφήσετε το μίγμα να κρυώσει και μετά θα γεμίσετε το τάπερ και θα βάλετε μέσα τη φέτα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: