«Φτωχό» το καλάθι Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Η αποτίμηση της ντροπής

Κοινοποίηση:
ΦΩΤΟΧ

Το πορτοφόλι της ΔΕΘ χάθηκε στις πλημμύρες. Η αιφνίδια κακοκαιρία και οι καταστροφές που προκλήθηκαν υποχρέωσαν τον πρωθυπουργό να περιορίσει τις όποιες παροχές. Έτσι και αλλιώς η δυσχερής θέση της χώρας και η ανάγκη να διατηρηθεί η δημοσιονομική προσαρμογή είχαν ψαλιδίσει τα περιθώρια που άφηνε το οικονομικό επιτελείο στον κύριο Μητσοτάκη.

Στην ομιλία του στην 87η ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τις αλλαγές στις οποίες θα επικεντρωθεί η κυβέρνηση και τα οικονομικά μέτρα που θα λάβει το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως επίσης το σχέδιο για την αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στην 87η ΔΕΘ , στάθηκε στις μεγάλες καταστροφές του φετινού καλοκαιριού σε Έβρο και Θεσσαλία, κάνοντας λόγο για μια «πρωτοφανής δοκιμασία του τόπου, μέσα σε δύο εβδομάδες γνώρισε τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά και αμέσως μετά τη μεγαλύτερη πλημμύρα της ιστορίας του».

Από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την συγκρότηση οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας ο οποίος θα υπάγεται στα υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος και παράλληλα ανακοίνωσε ότι η ασφάλιση για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να καταστεί άμεσα υποχρεωτική, ενώ επεσήμανε πως είναι καιρός να ανοίξει δημόσιος διάλογος για την υποχρεωτική ασφάλιση για όλες τις κατοικίες. «Η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να καταστεί άμεσα υποχρεωτική. Ενώ θα προχωρήσει γρήγορα και η αναδιάρθρωση της ασφάλισης στην αγροτική παραγωγή. Είναι καιρός να ξεκινήσει και την Ελλάδα ένας δημόσιος διάλογος για την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των περιουσιών, όλων των σπιτιών, όλων των παραγωγικών μονάδων από φυσικές καταστροφές.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη βραχυχρόνια μίσθωση ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «τη θέλουμε αλλά έχει εκτοξεύσει τα ενοίκια σε διάφορες περιοχές και από τον Ιανουάριο τα σχετικά εισοδήματα θα υπόκεινται σε ΦΠΑ και στα τέλη που ισχύουν για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια» .

Ακόμη ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επέκταση του Market Pass μέχρι το τέλος του έτους μόνο για τις περιοχές της Θεσσαλίας και του Έβρου. «Ο πόλεμος της ακρίβειας θα είναι διαρκής τους επόμενους μήνες. Το market pass θα συνεχιστεί ως το τέλος του χρόνου μόνο στη Θεσσαλία και τον Έβρο», υπογράμμισε και τόνισε πως είναι αδιαπραγμάτευτος ο στόχος να έχει η χώρα 0,7% πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του χρόνου.

Κατά τα άλλα ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι από την 1 Ιανουαρίου 2024 ξεπαγώνουν οι τριετίες και τα επιδόματα προϋπηρεσίας των ιδιωτικών υπαλλήλων, χωρίς ωστόσο να εξειδικεύει περισσότερο τον τρόπο που θα γίνει αυτό, δηλαδή θα ισχύει αναδρομικά από το 2012, ή αν οι εργαζόμενοι θα ξεκινήσουν από το «μηδέν».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Γιατι αναγκη να ταξει εχει; αφου τον ξαναβγαλανε τα ζομπι , αντιπολιτευση μηδεν μονο ενας βελοπουλος που απαξιωνεται και μιλαει σε αδεια εδρανα απο κηφηνες και για 3 ακομα χρονια ολα καλα και ανθηρα.

  2. Το δοσιλογο λαμογιο πηγε στη ΔΕΘ για να φαει οχι για να δωσει! Μετρημενα τα ψωμια του και το ξερει γιατι δανεικα παπαλα! Ευτυχως που εχει…αντιπολιτευση ο ανιστορητος μνημονιακιας! Τι του μεινε? Το Αιγαιο !

Comments are closed.