Φωτιά σε αμαξοστάσιο – Οκτώ οχήματα κάηκαν – Στα 2 εκατομμύρια η ζημιά για τον Δήμο Μαλεβιζίου

Κοινοποίηση:
kriti

Εμπρησμό με στόχο τα απορριμματοφόρα του Δήμου ερευνούν, κατά πληροφορίες, οι Αρχές για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε ένα τέταρτο περίπου πριν τις 2 τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο του Δήμου Μαλεβιζίου.

Ο στόλος του Δήμου για την αποκομιδή απορριμμάτων έπαθε τεράστια καταστροφή, που υπολογίζεται σε 2 εκατομμύρια ευρώ.

Τα οκτώ από τα 10 οχήματα που διαθέτει ο στόλος του Δήμου κάηκαν, αλλά όχι άλλα οχήματα που επίσης υπήρχαν στο χώρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε κλειστό κύκλωμα που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ., το οποίο και ερευνά. Μάλιστα, έχει εντοπιστεί μια τρύπα στο συρματόπλεγμα, από όπου ενδεχομένως μπήκαν οι εμπρηστές, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί…

Τα δύο απορριμματοφόρα του Δήμου, που απέμειναν και λειτουργούν, είναι τα εφεδρικά. Να σημειωθεί δε ότι από τα 8 οχήματα που καταστράφηκαν τα 2 ήταν καινούργια. Σε αυτή τη φάση πιθανότατα θα ζητηθεί συνδρομή από άλλους δήμους σε οχήματα για τις ανάγκες αποκομιδής των απορριμμάτων του δήμου Μαλεβιζίου.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας έχει επικοινωνήσει ήδη με δημάρχους της Κρήτης στο πλαίσιο της αλληλεγγύης για να… εξασφαλίσει σε πρώτη φάση 6 απορριμματοφόρα, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο μίσθωσης μηχανημάτων. Παράλληλα, απευθύνει έκκληση στους δημότες να είναι όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί στην εναπόθεση και ρίψη των οικιακών τους απορριμμάτων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response