Φωτιά σε αρχαιολογικό χώρο στην Αυλώνα στην Αλβανία

Κοινοποίηση:
fotia

Πριν από λίγες ώρες, μια μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Αλβανία, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας πόλης Φοινίκης, που βρίσκεται στην περιφέρεια της Αυλώνας, στη νότια Αλβανία. Η πυρκαγιά αυτή, με την καταστροφική της πορεία, κατέστρεψε ό,τι βρήκε στο διάβα της στον ιστορικό αυτό χώρο.

 

Αφού η φωτιά έκαψε τα πάντα στον αρχαιολογικό χώρο, κατηφόρισε προς τις πλαγιές της ράχης και εισήλθε στο χωριό Φοινίκη, το οποίο είναι το κέντρο του Δήμου Φοινικαίων. Η κατάσταση είναι κρίσιμη καθώς οι φλόγες απειλούν όχι μόνο τα αρχαία μνημεία αλλά και τις κατοικίες των ντόπιων.

Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Χαρίσης μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως χάρη στην προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων και την καίρια συνδρομή των εθελοντών, δεν υπήρξαν θύματα και δεν κάηκαν σπίτια, ωστόσο οι ζημιές είναι μεγάλες.

Ο δήμος κάνει έκκληση για ενίσχυση των μέτρων πυρόσβεσης και κυρίως για εναέρια μέσα, διότι η επέκταση της φωτιά κυρίως προς τα Βόρεια του δήμου θα απειλήσει άμεσα τρία τέσσερα χωριά τα οποία βρίσκονται ανάμεσα σε πολύ πυκνή βλάστηση και οπωροφόρα δέντρα, ελιές και εσπεριδοειδή.

 

newsbomb.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.