06/07/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Φωτιά στην Κάτω Κηφισιά: Ποια είναι η εταιρεία στην οποία ανήκει το εργοστάσιο

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Η PAL δραστηριοποιείται σε 26 χώρες και μετρά 1.500 πελάτες συνολικά

Το εργοστάσιο PAL Παλαμίδης που τυλίχθηκε στις φλόγες, είναι ένα από τα καινούρια εργοστάσια στην περιοχή της Κάτω Κηφισιάς αφού οι εγκαταστάσεις του κατασκευάστηκαν μόλις το 2015.

Σύμφωνα με την περιγραφή της εταιρείας, η PAL είναι ένας αξιόπιστος παραγωγός και διανομέας υλικών συσκευασίας τροφίμων και συσκευασιών έτοιμων γευμάτων που παρέχει υλικά συσκευασίας για βιομηχανίες τροφίμων, συσκευαστές και σουπερμάρκετ σε όλη την Ευρώπη.

Από την ίδρυση της μητρικής εταιρείας το 1947, η οποία εξακολουθεί να είναι οικογενειακή επιχείρηση, επικεντρώθηκε στην παραγωγή και τη διανομή προϊόντων υψηλής ποιότητας. Οι σειρές προϊόντων της PAL περιλαμβάνουν σήμερα προϊόντα από διογκωμένη πολυστερίνη και PET όπως δίσκους και περιέκτες τροφίμων. Το 1960 εγκαθίστανται νέος εξοπλισμός παραγωγής και η παραγωγή στέφεται στα ανοξείδωτα είδη κουζίνας.

Προμηθεύει μεγάλες εταιρείες τροφίμων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και αναπτύσσει συνεχώς νέα προϊόντα με προστιθέμενη αξία.

Η PAL δραστηριοποιείται σε 26 χώρες και μετρά 1.500 πελάτες συνολικά. Η επιτυχία της σε διάφορες ανταγωνιστικές αγορές διεθνώς βασίζεται στη δέσμευσή της να είναι ένας πολύ αξιόπιστος προμηθευτής υλικών συσκευασίας για την βιομηχανία τροφίμων. Στέλνει καθημερινά προϊόντα οδικώς, και δια θαλάσσης σε εταιρείες τροφίμων, διανομείς υλικών συσκευασίας και σουπερμάρκετ σε 5 ηπείρους.

Λίγα λόγια για την ιστορία της

Το 2002 δημιουργήθηκε η επιχειρηματική μονάδα συσκευασίας, ενώ ένα χρόνο μετά προστέθηκε αποθήκη. Το 2004 διπλασιάστηκε η παραγωγική ικανότητα XPS και βελτιώθηκε η εσωτερική ανακύκλωση απορριμμάτων. Την ίδια χρονιά, η Pal παρήγαγε τον πρώτο απορροφητικό της δίσκο.

Το 2005 πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες εξαγωγικές πωλήσεις της Pal και το 2007 εξήγαγε για πρώτη φορά στην ανταγωνιστική αγορά της Ιταλίας.

Το 2009 εγκαθίσταται αυτοματοποιημένος εξοπλισμός συσκευασίας. Παράλληλα, οι βελτιωμένες ράμπες φόρτωσης αυξάνουν την ταχύτητα φόρτωσης.

Η Pal εξήγαγε για πρώτη φορά στην Αυστραλία – Νέα Ζηλανδία και στη Ρωσία το 2011, όταν αυξήθηκε η παραγωγική ικανότητα XPS.

Η βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας εξασφάλισε παράδοση σε 48 ώρες στο 90% της Ελλάδας (πληθυσμός), συμπεριλαμβανομένων των νησιών το 2012 που παρατηρήθηκε και η πρώτη παραγωγή σφραγισμένου φράγματος αφρού.

Κατά το 2014, η Pal εξήγαγε πρώτη φορά στις ΗΠΑ.

Το 2015 πλέον, η μονάδα παραγωγής κουζινικών ειδών μεταφέρεται σε μεγαλύτερο χώρο, με καινούριο εργοστάσιο στην περιοχή της Κηφισιάς.

Τώρα όσο αφορά τα οικονομικά της στοιχεία η Pal, το 2023 έκλεισε με κύκλο εργασιών 25 εκατ. ευρώ από 23,6 εκατ. ευρώ το 2022. Με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία του 2022 η εταιρεία εμφάνισε μικτά κέρδη 4 εκατ. ευρώ από 3,8 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση και καθαρά κέρδη 0,2 εκατ. ευρώ από 0,4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Είναι επίσης ενδεικτικό ότι το 2019 ο κύκλος εργασιών ήταν μόλις στα 11,9 εκατ. ευρώ από 25 εκατ. ευρώ σήμερα, δηλαδή μέσα στην τελευταία πενταετία υπερδιπλασιάστηκε.

Έχει ακόμα επενδύσει πάνω από 10 εκατ. ευρώ τα τελευταία 3 – 4 χρόνια σε κτιριακές εγκαταστάσεις και παραγωγικές γραμμές ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού δυναμικότητας 1 MW στην κάτω Κηφισιά όπου διατηρεί την έδρα της. Επιπλέον, έχοντας υπερδιπλασιάσει το αποτύπωμά της από τα επίπεδα προ πανδημίας και παρατηρώντας εξομάλυνση των διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα, με αποκλιμάκωση των τιμών των α’ υλών, βάζει υψηλότερους στόχους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.