Φωτιά στη Θεσπρωτία

Κοινοποίηση:
pyrosvestiki

Ένας σοβαρός συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή Τσαμαντά, η οποία βρίσκεται στα ελληνοαλβανικά σύνορα και ανήκει στο δήμο Φιλιατών. Η κατάσταση είναι κρίσιμη, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις καλούνται να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη πρόκληση.

 

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε ένα δυσπρόσιτο σημείο, ψηλά στα βουνά, γεγονός που καθιστά την πρόσβαση των πυροσβεστών ιδιαίτερα απαιτητική. Ευτυχώς, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τους κατοίκους του οικισμού, κάτι που προσφέρει μια αχτίδα αισιοδοξίας στη δύσκολη αυτή κατάσταση.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν αναπτυχθεί 19 πυροσβέστες, οι οποίοι εργάζονται με τέσσερα υδροφόρα οχήματα. Επιπλέον, έχουν ενεργοποιηθεί δύο ομάδες Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε), οι οποίες διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία στην καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών. Η συνδρομή από εναέρια μέσα αναμένεται σύντομα, προκειμένου να περιοριστεί άμεσα το μέτωπο της φωτιάς και να αποφευχθούν τυχόν περαιτέρω διαστάσεις της καταστροφής.

 

Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Μεσσηνία

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Μεταξάδα Μεσσηνίας, χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση.

Ειδικότερα, για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν 70 πυροσβέστες με 21 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ με 19 άτομα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά ξέσπασε σε δυο διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα και έκαψε περίπου 7 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: