Φωτιά στη Ρόδο – Στο μικροσκόπιο τα αίτια πρόκλησής της

Κοινοποίηση:
pyrosvestiki-ypiresia

Στις 21 Αυγούστου, λίγο μετά τις 7.30 μ.μ., οι πυροσβεστικές αρχές εντόπισαν μια νέα εστία φωτιάς στην περιοχή Κυμισάλα της Ρόδου. Η ανακάλυψη αυτή προκάλεσε άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων πυρόσβεσης και των εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

 

Η νέα φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε πίσω από το σημείο όπου είχε ξεκινήσει η προηγούμενη πυρκαγιά νωρίτερα μέσα στην ημέρα, αντιμετωπίστηκε εγκαίρως. Ωστόσο, έχει προκαλέσει ανησυχία στις τοπικές αρχές, οι οποίες εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο εμπρησμού, δεδομένου ότι το δάσος της Κυμισάλας είναι ένα από τα πιο σημαντικά και παλαιότερα οικοσυστήματα της Μεσογείου.

Ο φόβος για την εξέλιξη της κατάστασης εντείνεται από τις επικείμενες καιρικές συνθήκες και την ένταση των ανέμων που αναμένονται τη νύχτα. Για τον λόγο αυτό, ισχυρές ομάδες πυροσβεστών και εθελοντών παραμένουν σε επιφυλακή στην περιοχή, έτοιμοι να δράσουν άμεσα αν χρειαστεί.

Σημειώνεται ότι η φωτιά που αντιμετωπίστηκε κυρίως με ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, στο πρώτο της στάδιο, βρίσκεται ανάμεσα σε δύσβατα σημεία δασικών περιοχών των Σιαννών και της Μονολίθου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: