Φωτιές – Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής κοντά στους πυρόπληκτους με ταμείο ανακούφισης

Κοινοποίηση:
fotia_attiki__1_

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοίνωσε την ίδρυση ενός Ταμείου Ανακούφισης για τους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Ελλάδα, με σκοπό να στηρίξει τις περιοχές της Αττικής που υπέστησαν σοβαρές ζημιές στις αρχές Αυγούστου. Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχει ενεργά και η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, η οποία έχει ήδη αποφασίσει να προσφέρει δωρεά ύψους 50.000 δολαρίων.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε τα εξής :«Kαλούμε για άλλη μια φορά τους πιστούς μας να συνδράμουν στην ανακούφιση των αδελφών μας στην Ελλάδα. Η Αρχιεπισκοπή μας θα χρηματοδοτήσει την αναστήλωση της Ιεράς Μονής Παναγίας ‘Αξιον Εστί στον Βαρνάβα, ώστε να συνεχίσει την πνευματική της προσφορά».

Αντιπροσωπεία της Αρχιεπισκοπής θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, κ. Ιερώνυμο. Σκοπός της συνάντησης είναι να ενημερωθεί για την έκταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στην περιοχή ευθύνης του, να ιεραρχήσει τις ανάγκες που υπάρχουν, να εντοπίσει πηγές χρηματοδότησης και να οργανώσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης. Παράλληλα, η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Παναγίας ‘Αξιον Εστί στο Βαρνάβα Αττικής, η οποία έχει υποστεί ζημιές. Η συγκεκριμένη Μονή κατέχει ιδιαίτερη σημασία για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών λόγω της ιστορικής της αξίας και των πολύτιμων κειμηλίων που φιλοξενεί.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής είχε προηγουμένως αναλάβει δράση και κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021 στην Εύβοια, συγκεντρώνοντας χρήματα σε πανεθνικό επίπεδο. Η εκστρατεία του 2021 είχε επιτύχει τη συγκέντρωση άνω του 1,1 εκατομμυρίου δολαρίων, τα οποία διανεμήθηκαν απευθείας στους πληγέντες και σε υγειονομικές δομές.

 

Για αυτό τον λόγο, η αντιπροσωπεία της Αρχιεπισκοπής θα επισκεφθεί και τη βόρεια Εύβοια, όπου θα επιθεωρήσει τα Κέντρα Υγείας στο Μαντούδι και την Ιστιαία, τα οποία ενισχύθηκαν με ιατρικό εξοπλισμό και ασθενοφόρα το 2021. Επίσης, θα επιθεωρήσει το έργο αποκατάστασης της υδρεύσεως της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου στο Γαλατάκι, που χρηματοδοτήθηκε το 2021.

Η αντιπροσωπεία της Αρχιεπισκοπής θα αποτελείται από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ναζιανζού κ. Αθηναγόρα, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, την Elaine Allen, Ταμία της Αρχιεπισκοπής, και κυρία Ανίτα Καρταλοπούλου, Α’ Αντιπρόεδρο της Εθνικής Φιλοπτώχου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: