Φωτιές στην Ελλάδα – Τα αίτια εκδήλωσης του τελευταίου 24ώρου

Κοινοποίηση:
PYROSVESTIKI_VRADI-1

Η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού εξαιτίας της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας που συνοδεύει το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 72 αγροτοδασικές φωτιές σε όλη τη χώρα, με τις κεραυνούς να είναι ένας από τους υπεύθυνους παράγοντες για την εκδήλωσή τους.

 

Από τις 72 φωτιές, το 1/3, δηλαδή 24, προκλήθηκαν από κεραυνούς. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντέδρασαν άμεσα σε 50 από αυτές τις φωτιές στο αρχικό τους στάδιο. Ωστόσο, οι υπόλοιπες 22 απαιτούν συνεχιζόμενη προσπάθεια κατάσβεσης, με κάποιες να είναι ακόμα ενεργές.

 

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Κερατσίνι και Άγιο Βασίλειο Βοιωτίας

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τις απειλητικές φωτιές που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της Παρασκευής (30/8), υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές σε δασική έκταση στο Κερατσίνι και στον Άγιο Βασίλειο Βοιωτίας.

Ειδικότερα, πρόκειται για τη φωτιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 15:05 σε δασική έκταση στο Κερατσίνι Αττικής και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 35 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΟΔΕ, 12 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

 

Σημειώνεται ότι υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν περίπου μετά από 2 ώρες και οι φωτιές που εκδηλώθηκαν στα Καλύβια Θορικού Αττικής λόγω έντονης κεραυνικής δραστηριότητας. Για την κατάσβεσή τους κινητοποιήθηκαν 36 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα, ένα ελικόπτερο καθώς και εθελοντές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: