Μετά τα Χανιά, το λεοντόψαρο έκανε την εμφάνισή του και στη Πάρο.
Ο Ιταλός δύτης, Sergi Crespo, κατάφερε και το αποθανάτισε με τη φωτογραφική του μηχανή στην θαλάσσια περιοχή Αλυκής Πάρου (παραλία Τρυπητή), το Σάββατο 24 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια scuba session.
Εικονολήπτης είναι ο Sergi Crespo, ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα για μερικές μέρες χαλάρωσης που περιλάμβαναν και καταδύσεις στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή της Πάρου. Ο Sergi Crespo θεωρείται έμπειρος δύτης και κάνει scuba σε πολλές περιοχές ανά τον κόσμο, Ασία, Αμερική μέχρι και Galapagos. Όμως αυτό που αντίκρισε εκείνο το Σάββατο στην παραλία της Τρυπητής, ήταν κάτι ξεχωριστό, όπως είπε, για τα δεδομένα της Μεσογείου.
Όπως μπορείτε να δείτε ο φακός της κάμερας του εστιάζει πάνω σε ένα λεοντόψαρο, ένα άκρως επικίνδυνο ψάρι, όχι μόνο για το δηλητήριο που βγάζει από τα αγκάθια του (τοξικό δηλητήριο που προκαλεί μεγάλο πόνο), αλλά για όλο το οικοσύστημα. Έχει μεγάλο ποσοστό αναπαραγωγής και συστήνεται να το σκοτώνουν για τη ζημιά που προκαλεί. Στην Καραϊβική μάλιστα έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα, τόσο από πλευράς οικοσυστήματος, αλλά και οικονομικά καθώς επηρεάζει άμεσα τους ψαράδες.
Αμέσως μετά τη φωτογράφιση του λεοντόψαρου, ο Sergi Crespo, ενημέρωσε τους ντόπιους, από τους οποίους έμαθε ότι έχουν δει άλλες δυο φορές λεοντόψαρο στην γύρω θαλάσσια περιοχή, κατά πάσα πιθανότητα όχι το ίδιο καθότι εντοπίστηκε σε άλλο σημείο, αλλά και πως δεν τα έχουν σκοτώσει ακόμη, πράγμα που αναμένεται να κάνουν τις προσεχείς ημέρες.
Το δηλητηριώδες και άκρως επικίνδυνο λεοντόψαρο συνεχίζει τις εμφανίσεις του και στις παραλίες της Κρήτης.
Το απόγευμα της Κυριακής, πανικός προκλήθηκε στην παραλία του Γραμμένου στην Παλαιόχωρα, όταν εθεάθη στο νερό, σε πολύ ρηχά νερά μάλιστα, την ώρα που λουόμενοι και μικρά παιδιά απολάμβαναν το μπάνιο τους.
Εργαζόμενος σε μπαρ της περιοχής, αντιλήφθηκε τον κίνδυνο και άρπαξε το ψαροντούφεκο του, πετυχαίνοντας το ψάρι και απαλλάσσοντας όσους βρέθηκαν στην παραλία από την επικίνδυνη παρουσία του. Να σημειωθεί οτι η εξουδετέρωσή του μπορεί να επιφέρει κινδύνους και για τους επίδοξους ψαράδες εάν δεν έχουν την απαραίτητη γνώση, τεχνική και ευελιξία που χρειάζεται.