ΧΟΥΘΙ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΤΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ “ΑΪΖΕΝΧΑΟΥΖΕΡ” ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ- ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΠΙΣΩ ΤΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΥΔΡΑ;

Κοινοποίηση:
Eisenhower1

Οι Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση εναντίον του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Αϊζενχάουερ» στην Ερυθρά Θάλασσα. «Είναι η απάντηση στα αμερικανοβρετανικά πλήγματα στις επαρχίες Σαναά, Χοντέιντα και Τάιζ της Υεμένης», δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρί, περιγράφοντας «καίριο πλήγμα με βαλλιστικούς πυραύλους».

Σε 16 ανήλθαν οι νεκροί και σε 35 οι τραυματίες από τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην επαρχία Χοντέιντα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο των ανταρτών Χούθι “Αλ Μασίρα”.

Τα πλήγματα είχαν στόχο ραδιοφωνικό σταθμό στην περιοχή Αλ Χοκ της Αλ Χοντέιντα και το λιμάνι του Σαλίφ, διευκρίνισε το “Αλ Μασίρα”.

Το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, “κεντρική διοίκηση”), ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι αμερικανικές και οι βρετανικές δυνάμεις έπληξαν 13 στόχους σε περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η κοινή επιχείρηση είχε στόχο τρεις τοποθεσίες στην πόλη λιμάνι Χοντέιντα στην Ερυθρά Θάλασσα, στις οποίες, όπως σημείωσε, στεγάζονταν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και όπλα επιφανείας αέρος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. τώρα θέλετε να με κάνετε να γελάσω έτσι?
    ένα αεροπλανοφόρο έχει τόση δύναμη πυρός και ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να εξαφανίσει και τους χούτι και την υεμένη από τον χάρτη.
    μάλλον τελικά πρέπει να γίνει χρήση πυρηνικών όπλων από τα αμερικανικά υποβρύχια να ρίξουν σε καταρ – υεμένη – αφγανιστάν – πακιστάν – ιραν
    ώστε να ηρεμήσουν λίγο οι μουσουλμάνοι και να καλμάρουν
    αλλιώς απλά τα πράγματα wipeout και τέλος υπόθεσης
    μην ξεχνάμε ότι πρέπει να γίνει μείωση του πληθυσμού
    άρα αν εξαφανίσουμε από τον χάρτη τους κακούς μουσουλμάνους (φανατικούς) θα είναι ένα μεγάλο + για την ανθρωπότητα.

  2. Πριν καμποσα χρονια ενα Αμερικανικο αεροπλαμοφορο ναυλοχουσε στο λιμανι της Πρωτευουσας της Υεμενης Σαναα. Ενα αγνωστο μη ανιχνευσιμο πλωτο αντικειμενο, υπεθεσαν οτι ειναι θαλασσιο drone επληξε το αεροπλανοφορο και του ανοιξε μια μεγαλη τρυπα σαν σπηλια στα πλαγια, σκοτωνοντας αρκετους Αμερικανους ναυτες. Οι Αμερικανοι τρομοκρατηθηκαν τα μαλα και αφου το επισκευασαν οπως οπως το απομακρυναν γρηγορα απο την περιοχη. Αρα υπαρχει προιστορια με τους ανταρτες Χουτι δεν ειναι μια συνηθισμενη οπως γνωριζουμε, ανταρτικη δυναμης. Εκτος απο θρησκευτικα φανατισμενοι ειναι και δεινοι πολεμιστες. Μην ξεχνουμε οτι η Υεμενη ηταν παλια υπο Αγγλικη κατοχη, τους ενδιαφερε ιδιαιτερα το λιμανι της Σαναα οπου ειχαν μια ισχυρη ναυτικη βαση για να ελεγχουν το στενο αυτο της Ερυθρας θαλασσας ωστε ο δρομος μεσω της διωρυγας του Σουεζ προς την Ινδια να ειναι ασφαλης. Οπως το ανταρτικο που αναπτυχηκε κατα την διαρκεια της Αγγλικης κατοχης πετυχε να τους αποκαμρυνει οριστικα.

  3. Ουτως η αλλιως για scrap προωριζοτανε κοινως για παλιοσιδερα! Ετσι νεοταξιτικο ραμολι χασαπακλα γενοκτονε?!

  4. Τι πήγαν κι έκαναν οι αμοιβαδόμυαλοι ρε;

  5. Τι δουλειά έχει αμερικανικό αεροπλανοφόρο στην Ερυθρά θάλασσα;
    Φέρει το όνομα του γερμανικής καταγωγής Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, όστις υπηρετών ως αντισυνταγματάρχης του αποικιακού αμερικανικού στρατού στις Φιλιππίνες τον Δεκέμβριο του 1941 εντός διετίας προήχθη στον βαθμό του στρατάρχου για προπαγανδιστικούς λόγους.

  6. Ε ρε μάνα μου , τι έχει να γίνει.!!!

  7. μάλλον κάπου έχουν μπερδευτεί εκεί στην ΥΕΜΕΝΗ
    η δεν ξέρουν καλά μαθηματικά/αριθμητική
    αν κάνουν ντου αυτοί που είναι πάνω στο αεροπλανοφόρο ακόμα θα τρέχουν οι χουτί στην έρημο να κρυφτουν κάτω από την άμμο

Comments are closed.