Χάος στη Ρωσία: Ο Πρικοζίν ισχυρίζεται ότι η Wagner κατέρριψε Ρωσικό ελικόπτερο – “Έτοιμοι να πεθάνουν” δηλώνουν οι μισθοφόροι της Wagner

Κοινοποίηση:
prigozin

Χάος στη Ρωσία από την στάση του Πριγκόζιν, εναντίον της Ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης. Ο επικεφαλής της Βάγκνερ ισχυρίστηκε ότι τα ξημερώματα μαχητές της οργάνωσης κατέρριψαν ρωσικό ελικόπτερο.

«Ελικόπτερο άνοιξε πυρ εναντίον πολιτικής οχηματοπομπής, καταρρίφθηκε από μονάδες της Βάγκνερ», ανέφερε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν σε ηχητικό μήνυμά του που μεταφόρτωσε στην πλατφόρμα Telegram, χωρίς να διευκρινίσει πού ακριβώς.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο κ. Πριγκόζιν υποστήριξε σε προηγούμενο ηχητικό μήνυμά του ότι ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου, ο Βαλερί Γκεράσιμοφ, έδωσε διαταγή να βομβαρδιστούν μονάδες της Βάγκνερ παρότι κινούνταν ανάμεσα σε πολιτικά οχήματα.

Σε ηχητικό μήνυμά του που μεταφόρτωσε στην πλατφόρμα Telegram, ο κ. Πριγκόζιν ανέφερε πως οι άνδρες του μπήκαν στην πόλη Ροστόφ της Ρωσίας (νότια) και διεμήνυσε ξανά πως θα καταστρέψουν όποιον μπει στον δρόμο τους.

Είπε πως «μπήκαν στο Ροστόφ», πόλη της νότιας Ρωσίας, και ότι δεν άνοιξαν πυρ εναντίον αποσπάσματος που αναπτύχθηκε για να τους εμποδίσει.

Οι μισθοφόροι «δεν θα δώσουν μάχη παρά μόνο με επαγγελματίες», είπε προσθέτοντας πως δεν θέλει να σκοτώσει «παιδιά».

Πρόσθεσε ωστόσο «θα καταστρέψουμε όποιον μπει στον δρόμο μας».

Ο επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας διεμήνυσε πως ο ίδιος και οι «25.000» άνδρες του είναι έτοιμοι να πεθάνουν για «την πατρίδα», για να «απελευθερώσουν τον ρωσικό λαό» από τη στρατιωτική ιεραρχία εναντίον της οποίας στασίασε.

«Είμαστε όλοι έτοιμοι να πεθάνουμε, και οι 25.000. Και μετά θα υπάρξουν άλλοι 25.000. Επειδή θα πεθάνουμε για την πατρίδα, θα πεθάνουμε για τον ρωσικό λαό, που πρέπει να απελευθερωθεί από αυτούς που βομβαρδίζουν άμαχο πληθυσμό», ανέφερε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν σε νέο ηχητικό μήνυμα που μεταφόρτωσε στην πλατφόρμα Telegram.

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB κατηγόρησε χθες Παρασκευή τον επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ ότι υποκινεί εμφύλιο πόλεμο καλώντας σε εξέγερση εναντίον του γενικού επιτελείου και κάλεσε τους άνδρες του να τον παρακούσουν και να προχωρήσουν στη σύλληψή του Γεβγκένι Πριγκόζιν.

«Οι δηλώσεις και οι πράξεις του Πριγκόζιν είναι στην πραγματικότητα κάλεσμα για να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στο έδαφος της Ρωσίας (…) Καλούμε τους μαχητές του ομίλου Βάγκνερ να μη διαπράξουν αυτό το ανεπανόρθωτο λάθος, να σταματήσουν τις βίαιες ενέργειές τους εναντίον του ρωσικού λαού, να μην εφαρμόσουν τις εγκληματικές και προδοτικές διαταγές του Πριγκόζιν και να λάβουν μέτρα για να συλληφθεί», ανέφερε η FSB, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

16 Σχόλια

  1. Ο Πρικοζιν βαρεθηκε την ζωη του. Θελει να παει να βρει τους νεκρους στρατιωτες του.

  2. Ο πριγκόζιν είναι κιόλας νεκρός.
    Θεός σχορέστον.

  3. Πρόσφερε μια υπηρεσία στην πατρίδα του και νόμισε ότι μπορεί να γίνει πρόεδρος. Όλα θα τελειώσουν πολύ γρήγορα. Ο Πούτιν ελέγχει την κατάσταση. Είναι ο απόλυτος ηγέτης. Είναι αυτός που θα κατέβει στη Μ. Ανατολή. Είναι προφητευμένο. Εάν θέλει να συνεχίσει να γίνεται αποδεκτός από τον λαό και τον στρατό της Ρωσίας, πρέπει να αναγνωρίσει τον Πρόεδρο Πούτιν. Αυτοί όμως που τον έβαλαν δεν τα μέτρησαν καλά, διότι Ρωσία = Πούτιν

    1. Με τους Ισλαμοφασιστες κατσαπλιαδες Τσετσενους ο κοντός δικτάτορας και πρώην Καγκεμπιτης θα γίνει ηγέτης της Ορθοδοξίας?

  4. Σταλινοφασίστες σας τελειωσε ενας ηθοποιός,μιλάμε για υπερδύναμη η Ρωσία,απο τα lidl όμως.Οι 4 μέρες έγιναν 2 χρόνια σχεδόν.Αναγκαστήκατε να πληρώσετε μισθοφόρους γιατί κανένας Ρώσος δε θέλει να πολεμήσει.Βρε καυμένοι για την Αμερική είστε ενα 48ωρο,όχι παραπάνω.Δε συζητάω καν να τα βάλετε με το ΝΑΤΟ.Μόνο το Ισραήλ έχει 7 πυρηνικές.Δε θα προλάβετε όχι το κουμπί να πατήσετε αλλά ούτε να το σκεφτείτε.Καλή διάλυση τα καλύτερα έρχονται.Θα σας φτάσουν στις στέπες.

  5. Πιστεύω ότι η Ρωσική στρατιωτική ηγεσία κατάλαβε την προδοσία του στασιαστη κ ο στασιαστης κατάλαβε ότι τον κατάλαβαν κ κινήθηκε πιο γρήγορα. Είναι σίγουρο ότι έπεσε παραπάνω δυτικό χρήμα στους “πατριώτες”της Wagner για να προκαλέσουν εμφύλιο και την πτώση του Πούτιν παράλληλα. Σημάδι δηλαδή ότι ο Πούτιν κερδίζει τον πόλεμο και οι Δυτικοί παίζουν το τελευταίο τούς χαρτί. Δεν μπορώ όμως να το χωνέψω πώς δεν προέβλεψε ο Πούτιν την πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο. Όπως και να έχει αιώνια σου η μνήμη Πριγκοζιν.

  6. Αχ κατάκαημένε Πριγκοζιν.
    Τι σε περιμενει
    Ο Θεός να τον λυπηθεί.

  7. Τελικα μεγαλη μαλακια του πουτιν ο μισθοφορικος στρατος δεν ηξερε οτι αυτοι δουλευουν για τον μεγαλυτερο πλειοδοτη;

  8. Απ’ ότι φαίνεται, έχουμε πραξικόπημα εν εξελίξει…
    Προφανώς ο Πριγκόζιν άλλαξε στρατόπεδο και αυτό φυσικά έγινε ενορχηστρωμένα, είτε από το ρωσικό «βαθύ κράτος», είτε από τη… δυτική πλευρά του Ατλαντικού. Φαίνεται ότι οι Αγγλοσάξωνες είναι μαέστροι στην τακτική του «διαίρει και βασίλευε».
    Τα γεγονότα μπορεί να έχουν δύο ερμηνείες:
    1) Αν το ρωσικό «βαθύ κράτος» θέλει να ανατρέψει τον Πούτιν, αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία ηττάται στο Ουκρανικό μέτωπο και ψάχνουν αποδιοπομπέο τράγο να τα φορτώσουν.
    2) Αν το πραξικόπημα έχει υποκινηθεί από τις ΗΠΑ, αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία κερδίζει σταδιακά τον πόλεμο και συνεπώς η Δύση παίζει το τελευταίο χαρτί που της έχει απομείνει.
    Μόλις μάθουμε ποιός προκάλεσε το πραξικόπημα, αυτόματα θα ξέρουμε με βεβαιότητα το ποιός επιτέλους κερδίζει σε αυτόν τον πόλεμο…

  9. O μάγειρας τουν Βλαδήμιρου, Πpιγκόζιν, αντί να κάνει κανα σουφλέ κάνει τερτίπια τώρα…

    1. Πω πω εμμονή!!!!!!!!Δεν του λες και πού να τα….ρίξει???!!!!!!!!!!!!!! Μάλλον θα έριχνες πολλά βαρελότα το Πάσχα!!!!!!!!

    2. Ποιός Πούτιν ; Ο Πούτιν τρέχει να σωθεί .

      1. Αυτός μπορεί και τρέχει ο κολογέρος Αμερικανός δεν μπορεί ούτε τα σκαλοπατια να ανεβει…

Comments are closed.