Χάρι και Μέγκαν: Η σκιώδης πλευρά των επιχορηγήσεων των 4 εκατομμυρίων δολαρίων

Κοινοποίηση:
Prince-Harry

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα Archewell, που ιδρύθηκε από τον Πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ, έχει λάβει δύο σημαντικές επιχορηγήσεις που ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία δύο χρόνια. Ωστόσο, οι επιχορηγήσεις αυτές δεν αναφέρονται στη τελευταία φορολογική δήλωση της οργάνωσης, σύμφωνα με πληροφορίες από τη MailOnline.

 

Η απουσία αυτών των χρημάτων έχει προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με την τύχη τους. Παρά τις ανησυχίες, εκπρόσωποι του Archewell δηλώνουν ότι τα οικονομικά τους στοιχεία είναι σωστά και ότι έχουν δηλωθεί μόνο 2.000.911 δολάρια.

Αυτή η κατάσταση έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για το ίδρυμα, το οποίο πρόσφατα έλαβε άδεια να επαναρχίσει τις δραστηριότητές του μετά από προηγούμενες επικρίσεις που το χαρακτήρισαν “παραβατικό” και σε “μη καλή” θέση.

Τώρα, το Archewell θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μερικούς έντονους μήνες καθώς η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS) περιμένει την επόμενη φορολογική δήλωση της φιλανθρωπικής οργάνωσης – κάτι που μπορεί να εξηγήσει τα “χαμένα” εκατομμύρια που δόθηκαν στο ίδρυμα του ζευγαριού.

 

Ακόμη κι έτσι, αυτή η τελευταία αποκάλυψη θα ενισχύσει τις εικασίες ότι η φιλανθρωπική οργάνωση των Σάσεξ υποστηρίζεται από μια πλούσιους δωρητές.

Οι δύο τελευταίες επιχορηγήσεις δόθηκαν το οικονομικό έτος 2022/23 – η μία συνολικού ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Fidelity Charitable και η άλλη 10.050 δολαρίων από την Tisbet Philanthropy.

Είναι πιθανό ότι μεμονωμένοι δωρητές θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιήσει τις εταιρείες για να δωρίσουν τα χρήματα ανώνυμα, όπως συνέβαινε στο παρελθόν με μεγάλες δωρεές στην Archewell.

 

Το 2021, πραγματοποιήθηκε μια ανώνυμη δωρεά 10 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω του Silicon Valley Community Foundation, ενός πολύ πλούσιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού και ενός μέσου για εξαιρετικά πλούσιους να χορηγούν αφορολόγητες επιχορηγήσεις ανώνυμα.

Το 2022, η Archewell είπε ότι έλαβε μόνο δύο επιχορηγήσεις ύψους 1 εκατ. δολαρίων η καθεμία από ανώνυμους δωρητές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response