Χαμάς: Δεν μας φοβίζει η χερσαία επίθεση του Ισραήλ

Κοινοποίηση:
ΧΑΜΑΣ

Η Χαμάς διαβεβαίωσε χθες Δευτέρα πως «δεν φοβάται» τη χερσαία επίθεση του Ισραήλ, το οποίο έχει συγκεντρώσει στρατεύματα κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας, του παραθαλάσσιου θύλακα υπό τον έλεγχο του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, το οποίο η ισραηλινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εννοεί να εξαλείψει εντελώς.

«Η απειλή (των δυνάμεων) της κατοχής (σ.σ. του Ισραήλ) ότι θα εξαπολύσει χερσαία επίθεση εναντίον του λαού μας δεν μας φοβίζει και είμαστε έτοιμοι», ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, ο Αμπού Ουμπέιντα, σε ηχογραφημένο μήνυμά του.

Η Χαμάς και το Ισραήλ βρίσκονται σε πόλεμο μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση μαχητών του κινήματος στο ισραηλινό έδαφος την 7η Οκτωβρίου. Πάνω από 1.400 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επικράτεια έκτοτε, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους αριθμούς που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις ισραηλινές αρχές, που εκτίμησαν εξάλλου χθες το πρωί ότι οι όμηροι στα χέρια της Χαμάς είναι 199.

Ο Ντανιέλ Χαγκαρί, εκπρόσωπος του Τσαχάλ, του ισραηλινού στρατού, τόνισε πως «οι προσπάθειες όσον αφορά τους ομήρους είναι εθνική προτεραιότητα», καθώς οι οικογένειές τους δεν έχουν κανένα νέο.

Ο Αμπού Ουμπέιντα από την πλευρά του ανέφερε χθες πως ο αριθμός των ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας είναι «200 ως 250», διευκρινίζοντας πως οι 200 βρίσκονται στα χέρια των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, και οι υπόλοιποι στα χέρια άλλων «παρατάξεων της αντίστασης».

Επανέλαβε εξάλλου πως 22 όμηροι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας τις δέκα ημέρες του πολέμου.

Πάνω από 2.750 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον μικρό παλαιστινιακό θύλακα 2,3 εκατ. κατοίκων στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς αντιποίνων, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. ο αλλος κατι ηξερε και εστελνε τους εβραιους στα λουτρα τα ιαματικα αυτη η ιστορια ειναι απο το 1920 με τους εβραιους φονιαδες

  2. Εδω κανεις ενα λαθος , την Ευρωπη δεν γεμισαν απο μονοι τους οι λαθρο , την Ευρωπη την γεμισαν λαθρολαγνοι πολιτικαντηδες π.χ. σαν τον Συριζα και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , που τους επετρεψαν να εισβαλουν και να φουνταρουν με δεκα αγκυρες και να τους πληρωνουν επιδοματα και αυτοι να ειναι στην ξαπλα και οταν βρισκουν την ευκαιρια να παιρνουν το οπλο και να σκοτωνουν μερικους , οπως εγινε εχθες στις Βρυξελλες. Ακομα δεν ειδαμε τιποτα!

  3. Τι δεν πιανει τους αθωους παλαιστινιους ρε ανοητε;;;; Ποιους βομβαρδιζει τωρα το Ισραηλ;;;; Την Χαμας;;;; Η αθωους γυναικες και παιδια και γερους;;;;; Αφου βομβαρδιζει χωρις διακριση και καταιδαφιζει πολυκατοικιες;;;;; Ειδες οταν δειχνουν τα καναλια εικονες απο την Γαζα να κυκλοφορει κανενας της Χαμας;;;; Αντε απο κειπερα που γραφετε οτι ναναι! Για να βρει ησυχια η περιοχη πρεπει να δημιουργηθει Παλαιστινιακο κρατος , αν δεν γινει αυτο η πετιοχη αυτη καθε τοσο θα…παιρνει φωτια! Για αυτα που συμβαινουν χρονια τωρα εκει την ευθυνη την εχουν αυτοι , που ξερουν να στελνουν μονο αεροπλανοφορα!

  4. Θα φάτε “ούτσα” μεγάλη….δεν θα έρθει μόνο του το Ισραήλ, θα φέρει και όλη τη δύση…..

  5. Α οχι δεν φοβαστε αλλα κρυβεστε στα λαγουμια σαν τους τυφλοποντικες και χτυπατε στα τυφλα αμαχους και γυναικοπαιδα.
    Τζαμπα μαγκες ειστε.
    Μια ζωη η ιδια ιστορια γεμισατε την ευρωπη με ασυνοδευτα ανηλικα των 20 και πανω και ζειτε με επιδοματα κοπροσκυλα

  6. οι εβραιοι φοβουνται και δεν μπαινουν ειναι σαν τους αμερικανοκλανους τα πεδια της μαχης τα φοβουνται μονο δολοφονουν απο τον αερα γιατι ειναι δειλα ανθρωπακια χωρις αξια οι αλλοι το εδειξαν οτι εχουν θαρρος ασχετα αν ολοι οι δολοφονοι μαζι εβραιοι αμερικανοκλανοι ευρωπαιοι τους κτυπησουν απο αεροπλανα παντως δειλοι δεν ειναι

    1. Περίμενε λιγάκι . Αν νομίζεις ότι είναι όλοι χέστηδες σαν εσένα πέφτεις πολύ έξω. Εδώ επέστρεψαν οικειοθελώς όλοι οι Ισραηλίτες φοιτητές και εργαζόμενοι σε ξένες χώρες για να πολεμήσουν. Απλά περιμένουν ακόμη λίγο μήπως φύγουν όλοι οι Παλαιστίνιοι, τους οποίους βέβαια εμποδίζει η Χαμάς να φύγουν και τους κρατούν σαν ασπίδα προστασίας. Ξέρουν οι Ισραηλίτες ότι θα έχουν και αυτοί θύματα, αλλά δεν θα κάνουν πίσω. Δεν θα μείνει κανένας ζωντανός από Χαμάς. Θα τους εξαυλώσουν. Τα σίδερα θα λιώσουν.

  7. Τρέμει ο κ@λος σας, γιατί θα σας εξατμίσουν. Οχι μόνο να πουλάτε μαγκιά στα βρέφη , στα παιδιά και στις γυναίκες. Σιχαμένοι.Αυτά δεν πιάνουν τους αθώους και απλούς Παλαιστίνιους. Ετσι και αλλιώς η Χαμάς δεν εκπροσωπεί τους Παλαιστίνιους, τους οποίους πήραν στον λαιμό τους.

Comments are closed.