Οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσαν ότι παρέδωσαν τη σορό της ομήρου Σίρι Μπίμπας στον Ερυθρό Σταυρό το βράδυ της 21ης Φεβρουαρίου.
Η είδηση αυτή μεταδόθηκε από το αραβόφωνο δίκτυο Al Jazeera καθώς και από ισραηλινές ειδησεογραφικές πηγές. Από την πλευρά των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν η σορός που παραδόθηκε είναι πράγματι αυτή της Σίρι Μπίμπας.
Δύο από τα πτώματα που παραδόθηκαν την Πέμπτη από τη Χαμάς, στο πλαίσιο της συμφωνηθείσας εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, ταυτοποιήθηκαν ως εκείνα του βρέφους Κφιρ Μπίμπας και του 4χρονου αδερφού του, Αριέλ. Ωστόσο, το πτώμα της γυναίκας δεν ήταν της μητέρας τους, όπως είχε συμφωνηθεί, αλλά μιας άγνωστης από τη Γάζα, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Reuters