Χαμενεΐ: Τον τρόπο απάντησης στο Ισραήλ θα αποφασίσουν οι Ιρανοί αξιωματούχοι

Κοινοποίηση:
12bcf3380715c305005832b1424b5322_XL

Οι Ιρανοί αξιωματούχοι θα πρέπει να αποφασίσουν πώς να επιδείξουν με τον καλύτερο τρόπο την ισχύ της χώρας τους στο Ισραήλ, μετά την ισραηλινή επίθεση εναντίον της ιρανικής επικράτειας, μετέδωσε το πρακτορείο Irna επικαλούμενο τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Ayatollah Khamenei.

“Το κακό που διέπραξε το σιωνιστικό καθεστώς (σ.σ. Ιράν) πριν δύο βράδια δεν θα πρέπει ούτε να υποτιμηθεί ούτε να υπερτιμηθεί”, σχολίασε ο Ayatollah Khamenei.

Ο Khamenei εκτίμησε ότι το Ιράν θα πρέπει να επιδείξει τη δύναμή του στο Ισραήλ, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτό θα γίνει θα πρέπει “να καθοριστεί από τους αξιωματούχους”, προκειμένου “να συμβεί αυτό που θα είναι προς το καλύτερο συμφέρον του λαού και της χώρας”.
Σημειώνεται ότι το Ιράν ανακοίνωσε το Σάββατο 26/10 πως η νυχτερινή επίθεση του Ισραήλ κατά στρατιωτικών στόχων προκάλεσε περιορισμένες ζημιές.

Στο μεταξύ , ο Αμερικανός πρόεδρος J. Biden ζήτησε να σταματήσει η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, η οποία προκαλεί φόβους για γενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου 26/10 ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επιθέσεις σε τρία κύματα εναντίον εργοστασίων κατασκευής πυραύλων και άλλων στρατιωτικών θέσεων κοντά στην Τεχεράνη και στο δυτικό Ιράν, σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response